v rubriki dogodki:
.. / / / 18.01.2009 17:19

No Use For A Name v Menzi pri koritu

OBVESTILO: KONCERT JE RAZPRODAN!!!

V torek, 10. februarja 2009 v Menzo pri koritu (na Metelkovi) prihajata zasedbi No Use For A Name in Only Crime!

Zasedba No Use For A Name je predlani obeležila 20 let nastanka, kar je nedvomno vredno spoštovanja. NUFAN so se sredi 90-ih let povzpeli med prvoligaše t. i. neopunka, vse skupaj pa se je pričelo davnega leta 1987, ko sta inštrumente staknila protagonista Tony in Rory, ki sta na čelu skupine ostala vse do danes.

Lokalne okvire je kalifornijska ekipa presegla s prestopom k zdaj ze legendarni novopunkovski založbi Fat Wreck (vodi jo Fat Mike iz NOFX), koder je objavila tretji album The Daily Grind, ravno tako vse kasnejše, vključno s poslednjim The Feel Good Record Of The Year, devetim po vrsti, pod katerega je podpisan izkušeni Bill Stevenson, ki je med drugim produciral izdelke Descendents ter Black Flag.

NUFAN so s svojimi vročičnimi, zabavnimi in spevnimi kitarskimi vragolijami največ prahu dvignili pred dobrim desetletjem, konec 90-ih pa se je v bendu dogodila zadnja sprememba, ko je vstopil kitarist Dave, bivši član Suicidal Tendencies in Infectious Grooves. Četverica hrabro vztraja in nadaljuje misijo tudi v tem tisočletju, v zadnjih letih so bili večkrat med osrednjimi izvajalci Vans Warped Toura, sicer pa so se po odrih redno preganjali z The Offspring, NOFX ter Sum 41.

Bend NUFAN nesporno sodi v krog dejavnejsih in bolj reprezentativnih skate-punkovcev, saj so doslej prodali vec kot milijon plošč ter odigrali skoraj priblizno toliko koncertov. Po lanskoletni gladki okupaciji Maribora je sedaj na spisku se prestolnica.

Postava:
Tony Sly (glas/kitara)
Matt Riddle (bas)
Dave Nassie (kitara)
Rory Koff (bobni)

Studijski albumi:
Incognito (New Red Archives, 1991)
Don't Miss The Train (Golf, 1992)
The Daily Grind (Fat Wreck Chords, 1993)
Leche Con Carne (Fat Wreck, 1994)
Making Friends (Fat Wreck, 1997)
More Betterness (Fat Wreck, 1999)
Hard Rock Bottom (Fat Wreck, 2002)
Keep Them Confused (Fat Wreck, 2005)
The Feel Good Record Of The Year (Fat Wreck, 2008)

ONLY CRIME
Only Crime so koloradski razgrajači, ki so se utaborili pri Fat Wreck Records. Posebnost je v tem, da ne gre za obetavne novince, temvec za izurjence punkovske oz. hardcorovske šole – v igri so posamezni clani Descendents, Good Riddance, Converge –, ki so svoje veščine staknili okrog leta 2003, leto zatem pa so posneli prvenec To The Nines. Tudi na drugi plošči izpred dveh let, Virulence, je se vedno močno prisotna okuzenost z Black Flag, čeprav peterica med osrednje vplive uvršča reci in piši Johna Coltranea, King Crimson ter Black Sabbath.

Menza pri koritu, 10. februar 2009
Cena vstopnice: 17 EUR v predprodaji.
Prodajno mesto: Info ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana, odprto vsak dan od 12. do 20. ure, ali internetna prodaja na www.skuc.org.

Za ŠKUC

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

No Use For A Name - Menza pri koritu - 10.2.2009 - thumbnail

No Use For A Name - Menza pri koritu - 10.2.2009