v rubriki dogodki:
.. / / / 29.06.2004

TE MIKKA? 2004 festival

MIKK in prijatelji se letos ponovno vračajo na prizorišče zločina z organizacijo že tretjega festivala TE MIKKA?. Namenjen je mladim in mladim po srcu, ne glede na socialni status in članstvo v kakršnikoli organizaciji, in prav tako "mladim", ki pozabijo generacijsko omejenost in se prepustijo toku dobrega ?filinga?, muzike in druženja.

V tretji ediciji festivala lahko pričakujete preko 20 kvalitetnih domačih in tujih skupin različnih glasbenih žanrov iliti zvrsti. Velika novost letošnjega festivala sta dva "floora" z elektronsko glasbo, kjer bo nastopilo preko 40 DJ-ev, domačih in tujih seveda.Koncertni in DJ program bomo pričeli v petek, 16. julija, in bo trajal do jutranjih nedeljskih ur.

Nastopajoči na t.i. ?glavnem alter odru? letos posebej zaslužijo naziv ?alter?, ker nam bodo ponudili pošteno dozo brezkompromisne in poštene glasbe. Z njimi se bomo odpravili v vode metala, ska-reggae glasbe, dub-a, hardcora, post-rocka, nojza, alter rocka, garaže, etna, jazza, funka...

Pri tem je takoj potrebno posebej izpostaviti glavno zvezdo festivala, Ramba Amadeusa - Svetskog Mega Cara, turbo-folk-rap-jazz-etno-folk legendo, ki nas bo obiskal s svojo spremljevalno skupino. Prav tako pričakujemo obisk srbske dub-reggae metal atrakcije Eyesburn, ki prihajajo ekskluzivno na festival iz italijanske turneje. Lani so nas obiskali Dälek, letos smo uspeli pripeljati Shadowhuntaz , ameriško?nizozemsko navezo, ki bo poskrbela za dozo pravega hip-hop razčefuka. Prihaja tudi Trkaj & Co. trenutno najbolj vroče rap ime v Sloveniji. Za potencialno možnost izpaha kolkov bo skrbel 9-članski kolektiv Moveknowledgement. Dobri duh Močvare nam bo podaril post HC legende Analena, post-etno-rock odtrgance Šumski, stonere Bastinado in nojzerske stonere Chang Ffos. Iz Rijeke nas obiščejo ?bunglovsko? okuženi norci One Piece Puzzle. Prekmurje Noise Conspiracy pleme bo zastopano s štirimi skupinami: Manul, Sphericube, Dežurni Krivci in poslastico festivala ? Rae Mikkelson Band. Iz Velike Britanije, ekskluzivno na edini špil, pridejo originalen brit pop band The Ambience. Metalske barve bodo zastopali velenjski Kaoz in madžarski Dark Clouds. Prav tako z velikim veseljem napovedujemo prvaka garaže, ljubljanske Kiks (ex Dicky B. Hardy) in etno-jazz-post HC kvartet, sežanski Drugi Disko.

Glavni alter oder:

- PETEK, 16.7.2004

RAMBO AMADEUS (SiČG)
ANALENA (HR)
MANUL (P.N.C.)
RAE MIKKELSON BAND (P.N.C.)
SPHERICUBE (P.N.C.)
DEŽURNI KRIVCI (P.N.C.)
ONE PIECE PUZZLE (HR)
KAOZ
CHANG FFOS (HR)
BASTINADO (HR)
EVIL KIND

SOBOTA, 17.7.2004

SHADOWHUNTAZ(ZDA + NL)
EYESBURN (SiČG)
TRKAJ
MOVEKNOWLEDGEMENT
THE AMBIENCE (GB)
ŠUMSKI (HR)
KIKS
DRUGI DISKO
DARK CLOUDS (HUN)
SOUNDTRADE
ETERNIA
THUNDER-STORM
KVAZI CIRKUS

Po lanskem debiju v Fabijevem šotoru, ko so nas opazili tisti, ki so bili željni elektronskih ritmov, letos na festivalu TE MIKKA privržencem te glasbe na dveh odrih (in pod milim nebom) serviramo že pozabljeno prakso iz zlatih časov elektronike. Na vsakem izmed odrov se bo namreč več žanrov elektronske glasbe, s čimer bomo ponovno vzpostavili enotnost v različnosti in tako prekinili s prakso drobljenja celote ter enoličnega vztrajanja v istem žanru elektronike skozi vso noč.

Na večjem ?Zaseka? flooru bodo tako v dveh nočeh nastopili bolj uveljavljeni in priznani mojstri elektronskih zvokov tako iz domačih kot tujih logov, obenem pa se bo na drugem ?Celjičasgrbanj? flooru predstavila mlada sila vzpenjajočih se DJev v nepretrganem, 44(!) urnem elektromaratonu.

Na festivalu bo tako mogoče slišati praktično vse zvrsti elektronske glasbeter se preko housa, progressiva in techna, skozi lomljene ritme breakbeata sprehoditi vse do zasanjanih, introvertiranih harmonij duba in chill-outa, zvoki elektra pa bodo pripravili teren psihadeličnem goa finišu Zvuka in Naveena.

Za dodatno udobje in polnejše doživetje bodo poskrbele VJske manipulacije slike, veganska hrana, chaishop in stojnica s ploščami, nenazadnje pa tudi širno nebo ter občutek neskočnosti na prostranih prekmurskih ravnicah.

MAIN ?ZASEKA? FLOOR (19h ? 07h):

PETEK, 16.7.2004

FEDJA (UK/SLO) Intosomething
CRAZY LEMON (CRO) Balance
EDDY THE FISH vs. ALEKSIJ (SLO) F-recordings/House Spectrum
OCTEX ? Live (SLO) Tehnika
BORKA (SLO) Code.EP, Edge.Dept
QUALIA ? Live (SLO) Minimal rec.

SOBOTA, 17.7.2004

JACEK SINKIEWICZ (PL) Recognition, Cocoon
DAVE FISH (CZ) Exwired rec.
CHEEVER (AUT) Spinal First
DOJAJA (SLO) Consumer Recreation, Temponautika
SYMANN (SLO) Synaptic

44h NON-STOP "CEJLIČASGRBANJ" FLOOR:

BERTI, BLASCH, BOKEE, CHIPO, DAMIR vs. ROJA, DJOMBY, DJUNIOR vs. ROJTER, DR.AGAN, DREJČI K, FLIS vs. REAKY, JURE vs. HACK, K!, KUM SU, LUKE DE LUXE vs. STRIPY D, MATE, MC LITTLE-A, MURKO, NAVEEN, SENSI, SLIDER vs.BIBI-B, TORTILLO, ZVUK, ZYGY (CZ)

Program še ni dokončen, za pravi vrstni red preverite naše spletne strani. Tam najdete tudi obširne informacije in fotografije vseh nastopajočih skupin! Pridržujemo si pravico, do spremembe programa!

OBFESTIVALSKE AKTIVNOSTI

Tudi letos bo možno prosti čas pred nastopi skupin preživeti z obstranskimi festivalskimi dejavnostmi, s katerimi tudi letos TE MIKKA? preseneča. Naj bo to gledališče, film, športne aktivnosti, delavnice ali predavanja...

GLEDALIŠČE:

- turnir v improvizacijskem gledališču in
- petek,16.7. ulično gledališče TEATRA GROMKI s predstavo "ŠPOHTL PUNCE"
- sobota. 17.7. ulično gledališče PRIDEN MOŽIC s predstavo "TAXI"

FILM

Letošnja noviteta TE MIKKA? je tudi ?FILMSKI FESTIVAL?. V petek si boste lahko ogledali filme mladih slovenskih avtorjev, ki so se prijavili na filmski natečaj, v soboto pa nas bodo obiskali mladi iz Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega (DZMP) s svojo LUKSUZ produkcijo in nam predstavili zmagovalne filme projekta ?Festival poceni filma? ter lastno produkcijo.

V poznejših urah bo v filmskem šotoru nastopila ČRNA METALorgija za vse ljubitelje metal glasbe in brutalnega zvokovja: muziko bodo rolali TEMNOVID, LORD RT, HERMANO, SRESH?Prisotni tudi ?MASTER OF METAL? s promocijo ?METAL CAMPA? festivala, ki bo potekal 20. in 21. avgusta v Tolminu.

delavnica gline
stripovska delavnica
delavnica grafitov
športne aktivnosti

 - thumbnail