v rubriki dogodki:
.. / / / 15.12.2003

AGjeva 8. obletnica

Osma obletnica slovenskega kluba Ambasada Gavioli (zgodila se bo 20.12.'03), bo v znamenju house glasbe. Gostila bo tri priznane didžeje, Eddie Amadora, Rui Vargasa ter Desyna Masiella, Za modni utrinek večera, bodo z svečanimi lasnimi kreacijami poskrbeli frizerski oblikovalci Studia In, Tijerasa in Tamare Janže Teama.

20.12.2003 @ Ambasada Gavioli

Dance lounge
Eddie Amador ( Yoshitoshi, Mochico / USA )
Rui Vargas ( Lisbon, Portugal )
Eddy The Fish
MC Flasher

Mezzanine
Desyn Masiello ( Sexonwax, Yoshitoshi / USA )
Crazy Lemon

On the box
STUDIO IN ( Dejan Ražman, Tanja Končarevič )
TIJERAS
TAMARA JANŽA TEAM

Eden od eminentnih španskih didžejev, ki bo Ambasado Gavioli obiskal ob njeni osmi obletnici, je Eddie Amador. V preteklih sedmih letih je na svetovni house sceni pridobil ugled enega bolj inovativnih glasbenih ustvarjalcev. Pričetek njegove didžejevske kariere sega v leto '85, ko je po boomu hip-hopa sledila še ena nova zvrst, house.

Po selitvi v Los Angeles, tudi njega zasvojijo afterji, na katerih spozna obilo pomembnežev in ostalih Hollywoodskih razposajencev ki mu zlahka utrejo pot na tamkajšnji glasbeni sceni. Slednje je Amadorja popeljalo do svetovnega uspeha, za katerega je še najbolj zaslužen super hit House Music, ki je izšel pod okriljem založbe Yoshitoshi. Leto kasneje, ga zopet najdemo na boljših pozicijah lestvic, med drugim se uvršča v najboljših 20 v Združenem Kraljestvu. ter si z nizanjem ostalih uspešnic, zlahka pridobiva status pravega house-pop producenta.

Vse to ga vodi k sodelovanju s francoskim mojstrom Bobom Sinclarom, s katerim se še enkrat prebije na pomembnejša prodajna mesta glasbeno plesnih kreacij, tokrat s hitom Psycho-X Girlfriend. Amador je na začetku novega tisočletja ustanovil založbo Mochico, ki je v Los Angelesu, ter založbo Casagrande, ki sta jo ustanovila skupaj z starim znancem Petom Salazom. Skupaj sta izdala Tears of Joy in El Compadre. Eddie trenutno dirigira v klubih System Soundbar (Toronto) in Batucada (Pheonix), ter se pripravlja na svoj novi hit (Shake it), ki bo spomladi izšel na založbi Yoshitoshi.

Rui Vargas je eden ključnih didžejev za razvoj majhne in skrite, a vendarle dobro podkovane house scene na Portugalskem. Z didžejevstvom se je začel ukvarjati sredi osemdesetih, kot rezident večerov legendarnega portugalskega kluba Fragil. Novo desetletje mu je prineslo naslov dinamičnega ambasadorja mednarodne house glasbe na Portugalskem, ki svoje nastope ne beleži samo na prireditvah, temveč tudi izza radijskih gramofonov. Sprva Tagus University radia, kasneje pa še CMR-ja ter ene od komercialnih radijskih postaj, kjer je imel svojo oddajo A margem de certa maneira. Pognal je tudi prve miks kompilacije v svoji državi, za katere je izbiral glasbo priznanih založb, kot so Strictly Rhythm, Azuli, Tribal America in Basement Boys. Do leta '97 se je Rui ukvarjal tudi z vodenjem trgovine s ploščami The Lollipop, ki je vsekakor močno vplivala na samo elektronsko sceno v Bairru Altu.

Po številnih sodelovanjih z različnimi imeni s klubske in pop scene ter po številnih nastopih v Braziliji, Italiji, Veliki Britaniji in drugod, mu je najlepše doma , to pa je v Lizboni, kjer je trenutno rezident in glasbeni menadžer kluba Lux.

Desyn Masiella poznamo kot lastnika založbe Alternative Route Recordings. Njegovo prvo produkcijo Voices, ki je izšla na tej založbi pod psevdonimom KC Flight, je duo Deep Dish uvrstil na prvo mesto njune lestvice, kar mu poleg kvalitetnega zvoka , odpira neverjetno širino pri zagotavljanju odličnega plesnega trenja.

Založba slovi po raznolikosti izdanih produkcij tudi manj uveljavljenih artistov, kot so Paul Hemill, Electric Mistress in Guy Gerber. Na njegovi drugi založbi Sexonwax, lahko najdemo remixe za skupino Blondie, West London Deep, itd Trenutno skupaj s sodelavcem Leonom, končuje remiks za Brother Brown King's of Tomorrow. ter komad ki ga je naredil skupaj s 16B-jem Feel the rush Rasheed. Kljub vsakodnevnim obremenitvam, ki jih prinašata te dve založbi, mu uspeva najti čas za nastope.

Vrtel je skoraj na vseh večjih festivalih, kot je Creamfields in V 98 music festival ter v številnih klubih, kot so Gatecrasher (London), Plus Soda (Grčija), Cream (Liverpool), Redbox (Irska), Kremlin (Amsterdam), Switch Club (Istanbul), Zouk (Singapur) itd. Njegove sete opisuje kot mešanico različni stilov: deep sexy, groovy, house-funky, progressive in techousea.

AG - 8. obletnica - thumbnail

AG - 8. obletnica