v rubriki dogodki:
.. / / / 07.06.2000

Tinkara Kovač in Gibonni v Kričankah

V torek, 20. junija, bomo v Križankah lahko videli Tinkaro Kovač, ki je letos dobila največ Zlatih petelinov in Gibbonija, ki je v sosednji Hrvaški pobral največ "Porinov" - priznanj hrvaške glasbene industrije. Koncert bo zagotovo nekaj posebnega, saj bo Tinkara nastopila z razširjeno zasedbo ...

Tinkara se je širši javnosti prvič predstavila v zasedbi Terra Mystica, vendar je nadebudna pevka in flavtistka prvič javno nastopila že leta 1988 na Veselem toboganu. Pred letošnjimi Petelini je Tinkara zmagovala že na lanskih (dva z zasedbo Terra Mystica, enega za debitantko leta in enega za pop pevko leta 1998). Doslej je Tinkara posnela dva albuma in sicer: Ne odhaja poletje in Košček neba (4 Zlati petelini).

Gibonni je hrvaški glasbenik, avtor in pevec, ki je letos dobil največ "Porinov", najvišjih priznanj na hrvaškem za dosežke v glasbi. S Tinkaro, ki je dobila letos največ "Zlatih petelinov", prav tako najvišjih priznanj za glasbene dosežke v Sloveniji, bosta slovenskemu občinstvu pripravila koncert za sladokusce.

Tinkara bo nastopila z razširjeno spremljevalno skupino: Boštjan Andrejc - Buši, solo kitara, akustična kitara, Patrick Vlačič, bas, Uroš Maver, klaviature, Tomaž Lovrec Purič, bobni, Daniel Matič, kitara, Kristina Oberžan, spremljevalni vokal, Damijana Godnič, spremljevalni vokal, All Capone Štrajh Trio.

Tinkaro Kovač lahko obiščete tudi na njeni spletni strani www.tinkara.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.