v rubriki dogodki:
.. / / / 10.06.2009 00:37

Harry Merry se vrača v naše kraje!

Harry Merry (Harry Den Hartog), ki bo v sredo, 10. junija nastopil v Hiši kulture v Pivki in v četrtek, 11. julija v Menzi pri koritu na Metekovi, pooseblja izginjajočo kulturo one-man banda, ki obvlada vse sam in je odličen pri tem. Med tem, ko kombinira zvoke starih orgel, prehitevajočih bas linij in neobvladljivega ponorelega vokala, dobimo v ušesa resnično originalne kompozicije, v katerih Harry izraža svoje poglede na vsakdanje življenje preteklosti in sedanjosti. Teksti pesmi govorijo tako o rožah in mlinih na veter, kot o problemih z računalnikom ali z avtobusi.

Harry Merry je ciničen, humoren in predvsem on sam! Inspiracije črpa tudi iz svoje orjaške zbirke starih radijskih oddaj, nizozemskega glam-rocka petdesetih let in Beatlov v vseh oblikah.

Harry Merry je zvok prihodnosti od včeraj danes.

Predvozač ljubjanskega večera bo sežanski one-man band Tovariš Strmoglavljen, drugače član Kraških Solistov, ki nam posreduje svoja videnja sveta in ljudi skozi nabor različnih inštrumentov (kitara, saksofon..) in pronicljivega kritičnega vokala, ki smo ga imeli tako radi, ko je še žvrgolel pri danes že legendarnih Kislu Grozdje.

Za Harry Merrya

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Harry Merry /vir: Menza pri koritu - thumbnail

Harry Merry /vir: Menza pri koritu