v rubriki dogodki:
.. / / / 04.05.2000

Ambasada Gavioli: Fashion Globe Byte II

Po lanskoletnem modnem in medijskem dogodku tudi letos Ambasada Gavioli predstavlja osrednji dogodek predstavitve klubske mode. V soboto, 13. maja, bodo poleg predstavitve najnovejših modnih smernic za glasbo poskrbeli: Sputnik in Crazy Lemon (Dance Lounge) ter Turnmaster Tim, PaoloBarbato in Benjamin (Mezazine).

Klubski življenjski slog, ki se je z leti dodobra uveljavil v družbeni zavesti okolja, v katerem živimo, s seboj prinaša tudi razvoj svojega modnega segmenta. Klubska moda, eden izmed etabliranih klubskih simbolov, je bila prvič uradno predstavljena v lanskoletnem modnem dogodku Fashion Globe Byte v Ambasadi Gavioli, letos pa se koncept in performans tradicionalno nadaljujeta v nadgrajeni atraktivni medijski projekt.

Svetovno uveljavljeni trendovski slog oblačenja vsebuje klasično eleganco in blagovne znamke visokega razreda, najnovejše tehnološko obdelane futuristične materiale, udobje nosljivosti, kanček ekstravagance in erotičnega zapeljevanja s kroji, barvami, energijo. Dve osnovni smernici, ki ga vodita, se izoblikujeta v nočnem in prehajata v ulično življenje. Večerni klubski slog in street-style se dopolnjujeta tudi v blagovnih znamkah, ki se predstavljajo v tokratnem klubskem modnem dogodku.

Sodelujejo: oblačila Trend Station Kaos, spodnje perilo Benetton, avtorska kolekcija Sex Jungle by Simone, modni dodatki Kipling in Fossil, frizerstvo Jani Mali, vizažistka Bilka Baloh in ličila Kryolan, fotograf Dean Dubokovič in stilistka Špela Koselj.

Glasbeno bodo modni dogodek spremljali DJ Sputnik, stalni glasbeni sodelavec AG in Crazy Lemon s trance setom. V Mezaninu bodo medtem nastopali Turnmaster Tim, avstrijski DJ in producent, katerega glavni glasbeni interes je razvoj zvokov s področja francoske house produkcije, vanje pa dostikrat vmeša tudi remiksirane tradicionalne melodije iz latino sveta. Poleg njega še Paolo Barbato in DJ Benjamin, ki ga bo spremljal 'congo session' Kazumi.

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.