v rubriki dogodki:
.. / / / 20.02.2004

Aphrodite ter Rascal & Klone v K4

Februarska digitalna džungla, ki v K4 prihaja 28. februarja letos, prinaša tri drum and basserske prvoborce, ki slišijo na imena: Aphrodite ter Rascal & Klone.

Aphrodite (Gavin King) je danes svetovno znani DJ in producent, katerega pot se je pričela v rodnem Londonu, med svojimi glasbenimi hibridi pa vrti tako remikse Aaliyah, Holly Valance ali Beverly Knight preko Nine Inch Nails do Big Daddy Kanea ali Mobya. Glasbena širina ter uho za ritem, ki roti k plesu, tvorita njegov ušesoma prijazen ter všečen slog, sestavljen iz na trenutke preprostih jungle ali jump-up bobnov ter mastnih groovy žvrgolečih bas linij, mešanih z ragga ali hip-hop ritmi. Njegova plošča Urban Jungle (1999) je prvi resen križanec bobenbasa in hip hopa, saj so lomljeni ritmi prvič resneje srečali N.W.A., Ice Cuba ter Luniza. Nedvomno je Aphrodite prvovrstno producentsko ime, o njegovem zabavljaškem slovesu pa so se obiskovalci illegalnih zabav že lahko prepričali januarja lani, ko je v triurnem setu izsopel ter navdušil raznovrstno publiko.

Ob lastnih ekskluzivnih remiksih ter lanskoletni plošči Urban Junglist, ki je sledi predtem izšli Aftershock (2002) se posveča predvsem vrtenju plošč dobesedno po vsem svetu, kar ga uvršča med najfrekventnejše ter sočasno najvplivnejše apostole drum and bassa, K temu prinaša tudi njegovo delo na založbi Urban Takeover, katere solastnika sta z Mickeyem Finnom, prav tako legendarnim DJ-jem in producentom, na njuni založbi pa izdajajo imena kot Mulder, Drumsound, Simon Bassline Smith ter Rascal in Klone.

Rascal (Steve Ward) ter Klone (Greg Lomas) sta se srečala pred desetimi leti na partijih v angleškem Kenilworthu. Rascal DJ-ja od svojega enajstega leta, ko sta nanj vplivala zgodnji elektro in hip hop, Klone pa tako ali tako prihaja iz glasbene družine in je svoje prve korake na poti profesionalca naredil pri desetih. Z združitvijo svojih idej ter znanj sta sprva pričela na njuni lastni založbi Project F80 Recordings, za katere distribucijo sta skrbela iz prtljažnika prijateljevega avtomobila! Po treh izdajah sta se oborožila z resno studijsko opremo, rezultat pa je bil slišen leta 1999, ko je njun komad Twister prišel na kompilacijo Killa Bites založbe Moving Shadow.

Pravi naval njunega zvoka, ki temelji na bogatem, sočnem basu in visokotekočih bobnih s precej primesmi elektro zvokov, se je v nekaj letih prebil v torbe prvoligaških djev kot so Andy C.-ja, Ed Rusha in Opticala, s hiti Galactic Jam, Roll the Dice, Delta 9 aliTerminal Velocity njun single Get Wild/Winner Takes All pa so tudi odkupili za igro Grand Theft Auto 3, miksala sta CD revije Knowledgemag ter šesto nadaljevanje sage diskov Atmospheric Drum and Bass.

Svoj sloves bosta postavila ob bok Aphroditovemu v Illegalovi digitalni džungli v soboto, 28. Februarja od 22h naprej. Za domačo podporo bosta poskrbela Markoman in Josser. Na malem flooru pa slovenska prvovrstna turntablista Splinter in SSF.

FlOoR 1: Jungle Monster Arena

Aphrodite (UrbanTakeover recordings) / UK
Rascal & Klone (Urban Takeover, Noizeworks recordings) / UK
Markoman (Illegal, K4)
Josser (O.S.T., Illegal, K4)

FlOoR 2: Grafitti Alley
Splinter (Hip Hop Virus)
Borka (Edge.dept)

Prispevek:
1700SIT do 23h
2100SIT študent, dijak,letak
2400SIT ostali

dr.um
Illegal Kru

Digital Jungle - Aphrodite & Rascal & Clone - thumbnail

Digital Jungle - Aphrodite & Rascal & Clone