v rubriki dogodki:
.. / / / 14.09.2004

Archie Bronson Outfit in Crazed Farmers na Metelkovi

Tričlansko zasedbo Archie Bronson Outfit, ki bo v sredo, 15.9., nastopila v klubu Channel Zero na Metelkovi, je iz zahodnega dela Anglije v London pripeljal Laurence Bell.

Sicer vodilna "glava" založbe Domino ("UK dom" Mouse On Mars, Jim O'Rourke, Hood, Third Eye Foundation, Will Oldham, Franz Ferdinand, Smog, Clinic..), ki se je nemudoma nad njimi tako navdušil, da je bila izdaja prvenca "FUR" pravzaprav samoumevna reč, produkcijo pa so zanj prispevali The Kills. Kakorkoli, surov ter na groovu temelječ rock'n'roll s psihadeličnimi folk-blues vložki se prijetno zliva v samosvoj glasbeni koktail.

Več o njih na: www.archiebronsonoutfit.co.uk

Crazed Farmers so relativno nova, a širšemu domačemu poslušalstvu slabo poznana skupina. Gre za bend, v katerem so združili moči nekateri člani razpadlih Rhythm Thieves in drugih, bolj ali manj anonimnih punk n' roll skupin iz gorenjskega konca. Njihov prvi odmevni nastop je bil pred meseci, ko so v Orto klubu ogrevali občinstvo pred skupino The Bellrays.
Njihova glasba, ki jo sami opisujejo kot koncept "čiste svobode", je raztrgana in hrupna zvočna gmota različnih stilov iz rock undergrounda. Občasno so lahko dreveči kot punkrockerji Dwarves, po potrebi psihodelični kot odbitki Butthole Surfers in umazani kot najbolj ?dirty? garažni rockerji, niso pa jim tuje tudi različne improvizacije. Nedavno so posneli materijal za svoj prvenec, ki bo luč sveta, najverjetneje v samozaložbi, zagledal v roku meseca dni. Že pred izzidom pa jih boste lahko slišali in videli v klubu Channel Zero.

Vstopnina: 1200 Sit

 - thumbnail