v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2004

Trkaj v času en'ga diha od Maribora do Ljubljane

Precej nejasen naslov, a z njim so povedali več, kot si lahko mislite. Trkaj, eden naših najboljših raperjev bo 10. maja izdal prvenec V času en'ga diha, ki ga bo na prodajne police pospremil s svojevrstno propagandno akcijo - peš bo šel od Maribora do Ljubljane!

Najprej razjasnimo, kdo sploh je Trkaj?! Mnogi so si ga zapomnili po dveh stvareh - lani je po dvoboju z Valterapom v ljubljanskem BoF-u osvojil naslov "8 Mile" freestyle battle tekmovanja, nato pa si je na 2. državnem prvenstvu v freestyle rapu razdelil prvo mesto z N'Tokom, ki je svoj prvenec Cesarjeva nova podoba že izdal.

Opozorimo pa še na skupino T-Set, ki prihaja iz Ljubljane in s katero Trkaj redno sodeluje in bo v prihodnosti ravno tako posnel ploščo, ne smemo pa niti mimo freestyle skupine Rodbina Trgavšek, kjer rime združujejo in se izzivajo Pižama, Valterap, N'Toko in Trkaj. Mojstri brez primere!

In končno je prišel tudi čas, da Trkaj pride do svoje nagrade za naslov državnega prvaka v freestyleu, to je seveda plošča, ki bo izšla pod okriljem založbe RapNika, kjer sta v zbirki že Klemen Klemen in N'Toko. Prvenec V času en'ga diha bo uradno izšel 10. maja, od sedmega (po nekaterih govoricah in objavah pa že od 5. maja) maja dalje pa ga bo že moč kupiti v poslovalnicah BoF-a po Sloveniji.

In pot od Maribora do Ljubljane? Vse skupaj se bo začelo 3.5. v mariborskem BoF-u okoli 10. ure z novinarsko konferenco, sledila pa bo pot prek Slovenske Bistrice, Celja, Trojan, Domžal in iz Domžal bo Trkaj 7. maja okoli 20. ure prišel naravnost v ljubljanski BoF, kjer bo imel promocijski koncert.

Silne kilometre bo prehodil peš, a če vemo, da je Trkaj lani odšel tudi na romanje v Camino (gre za znano romarsko središče, ki je v Španiji), nas tudi to ne skrbi preveč. Trkaj bo seveda zelo vesel, če na poti ne bo sam, temveč ga bo spremljala množica, ki ga bo spodbujala in podpirala. In prav nič vam ne bo zameril, če ga boste kaj povprašali, ga fotografirali in podobno...

Seveda ga ni treba spremljati celotno pot, a tudi tisti, ki bodo z njim prehodili le kakšen kilometer, bodo na lastni koži izkusili težavnost te promocijske dogodivščine. Tisti, ki pa vas ne bo ob poti od Maribora do Ljubljane, pa seveda pridite vsaj v ljubljanski BoF ? 7. maja, na promocijo plošče V času en'ga diha.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Trkaj in publika (skor tko k u filmu 8 milj) - thumbnail

Trkaj in publika (skor tko k u filmu 8 milj)