v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2011 08:06

Are You Experienced? (Jimi Hendrix Tribute) prihaja v Cvetličarno

Že to soboto, 12. 11. 2011 ob 21.00 bo v Cvetličarni nepozaben koncert najboljše evropske različice Jimija Hendrixa s skupino – iz Velike Britanije prihaja skupina Are You Experienced, ki v potankosti prinaša vzdušje in glasbo legendarnega in nepozabnega vrhunskega rock kitarista in pevca Jimija Hendrixa!

Pridite na koncert skupine 'Are You Experienced?' in doživite eksplozivno in razburljivo predstavo. Naj vas skupina popelje z vsemi uspešnicami, kot so ‘Hey Joe’, ‘Voodoo Child’, ‘All Along The Watchtower’, ‘Foxy Lady’ in ‘Little Wing’, do končnega, “kitaro-zažigajočega” vrhunca z 'Wild Thing'. Legenda živi naprej! Na Radiju BBC so letos poleti zanje dejali: “Legenda še vedno živi…”.

O zasedbi Are You Experienced?

Kitarist John Campbell mu je več kot samo podoben, svojo “persono Hendrixa” je izpilil v mnogih letih igranja v različnih skupinah. Ko igra svoj Stratocaster za glavo in z zobmi, privabi nasmeh na ustnice tudi najbolj zahtevnim fanom Hendrixa.

S svojim edinstvenim vizualnim načinom igranja je tudi bas kitarist Mark Arnold v preteklih letih igral v različnih skupinah in daje trdno zvočno podlago kot polovica ritem sekcije. Bobnar in spremljevalni vokal Kevin O'Grady zaokroža skupino. Kdor ga je videl nastopati, se bo gotovo strinjal, da v svoj energičen bobnarski stil vloži nič manj kot sto odstotkov.

Skupina je ponosna, da igra brezčasno glasbo Jimija Hendrixa in s tem tistim srečnežem, ki so dejansko videli v živo igrati Jimija, nudijo nostalgične trenutke, ponovno pa ustvarjajo tudi čarobnost za novo in zagreto publiko.

John (goreč dolgoletni Hendrixov fan) je v svojem elementu, ko igra Jimijevo glasbo in poustvarja živ odrski nastop. Oboževalci, ki so videli Jimija igrati v živo, so osupli, ko skupina Are You Experienced? oživi Hendrixa.

John pravi: "Uživam, ko gledam publiko med nastopom. Rad si predstavljam, da prispevam svoj del k predstavitvi Jimijeve glasbe novemu, zagretemu občinstvu. Jimi je bil res edinstven.”

Jimi Hendrix

Kitarist, pevec in avtor pesmi Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendrix, kasneje James Marshall), se je rodil 27. novembra 1942 v Seattlu (Washington). Po težkem otroštvu, se je že kmalu zaprisegel glasbi, saj je le-ta postala nekakšno svetišče zanj.

Pri 14. letih je videl nastop Elvisa Presleyja, in kmalu je začel igrati s skupinama The Rocking Kings in The Tomcats, pustil je šolo in se preživljal z različnimi deli. Tudi kot padalec v ameriški vojski, je našel čas za glasbo in po enem letu, 1962, so ga odpustili iz vojske zaradi poškodbe.

Po temu se je povsem posvetil glasbi in nastopal z glasbeniki kot so Little Richard, Sam Cooke in The Isley Brothers. Ustanovil je tudi skupino Jimmy James and the Blue Flames, s katero so nastopali v New Yorku.

Sredi leta 1966 je Hendrix srečal Chasa Chandlerja (The Animals), ki je postal njegov manager. Chandler ga je prepričal, da gre v London in ustanovi skupino The Jimi Hendrix Experience (z glasbenikoma Noelom Reddingom in Mitchem Mitchellom) in kmalu je naredil vrhunsko kariero, saj so med njegovimi oboževalci sedaj bili tudi The Beatles, Rolling Stones. The Who, Eric Clapton in mnogi drugi.

Leta 1967 izdani prvi single “Hey Joe” je takoj postal uspešnica v Veliki Britaniji, kmalu pa tudi skladbi kot sta "Purple Haze" in "The Wind Cried Mary." Na turneji ob predstavitvi prve plošče “Are You Experienced?” je ljudi navduševal z vrhunskim obvladanjem kitare kot tudi svojimi energičnimi nastopi in inovativno tehniko igranja. Ameriško občinstvo je docela navdušil z nastopom na Monterey Pop Festivalu leta 1967, kjer je tudi zažgal kitaro na odru.

Kmalu je postal svetovna rock zvezda in že naslednje leto je izdal albuma “Axis: Bold as Love” in “Electric Ladyland”, na katerem je bila tudi velika uspešnica, ki jo je ustvaril Bob Dylan, "All Along the Watchtower". S skupino je nastopal vse do njenega razpada leta 1969. Istega leta je nastopil tudi na legendarnem festivalu Woodstock.

Žal pa Jimi Hendrix ni dočakal svojega naslednjega albuma, ki ga je snemal z nekdanjima članoma razpadle skupine, Coxom in Mitchellom, saj je 18. 9. 1970 umrl zaradi težav z mamili, kot so uradno zapisali. Dočakal je le rosnih 27 let, a je že pri the letih za sabo pustil pečat vrhunskega rock glasbenika, ki je vnesel številne novosti v igranje kitare in nastope, in je ostal popularen vse do danes.

Predprodajna mesta

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli ...
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cena vstopnic
Predprodaja – prvih 100 vstopnic: 17,00 EUR
Na dan koncerta: 19,00 EUR

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Are You Experienced? (Jimi Hendrix Tribute) v Cvetličarni 12. novembra 2011 - thumbnail

Are You Experienced? (Jimi Hendrix Tribute) v Cvetličarni 12. novembra 2011