v rubriki dogodki:
.. / / / 06.03.2005

Beogradski sindikat v Ljubljani

Beogradski sindikat, ki bo 25.3. nastopil v Gala hali na Metelkovi, je nastal 21. marca 1999 (3 dni pred bombardiranjem NATA!), z združitvijo dveh skupin, "T.U.M.Z". in "Red Zmaja" ter MC Flex-a.

Istega leta se jim je pridružil še en MC, Chef Sale AK in tako se je formirala skupina devetih MC-jev.
BS so nastopali 2 in pol leti po vseh beograjskih klubih in zaradi popularnosti njihovega komada "Divljina", ki so ga predvajali vsi beograjski radiji, je bend leta 2001 dobil pogodbo z založbo "Automatik records".
BS so prvo mednarodno izkušnjo dobili s tremi koncerti v Nancy-ju (Francija), z nastopom na festivalu "Passages 2001". Istega leta so dobili svojo oddajo "Sindikalni termin" na radiju SKC.
Januarja 2002 je bil izdan njihov debi "BSSST...Tisincina!" in čeprav je bil album nekaj časa najbolj prodajan album v Srbiji in Črni gori, niso člani BS dobili niti dinarja. Razočarani nad založbo, so svojo naslednjo stvaritev, politični cd single "Govedina", izdali v D.I.Y. maniri. Timing je bil odličen, saj je bil cd izdan ravno pred predsedniškimi volitvami. BS so dobili izredno medijsko pozornost, skupaj z Vojislavom Koštunico so bili povabljeni celo v najbolj gledano politično TV oddajo. Single se je prodal v 4.000 kopijah, kar je največja prodaja singla v Srbiji in Črni gori. BS so nastopali pred 1500 glavo množico v Beogradu in se odpravili na uspešno turnejo po vseh večjih srbskih mestih. Istega leta so nastopili na balkanskem "No borders" hip hop festivalu v Sofiji.
Leta 2003 je Škabo, član BS, izdal svoj prvi solo album "Sam" na "One records". Skupina trenutno pripravlja svoj drugi album, ki bo izdan tik pred nastopom v Gala hali. Glede na to, da že dobro leto niso nastopali, bo to prvi koncert po dolgem času, prvi v Sloveniji nasploh, prvi bomo slišali njihov nov album in na koncertu se ga bo dalo tudi kupiti!

Več informacij na: www.bgsindikat.com

 - thumbnail