v rubriki dogodki:
.. / / / 18.08.2014 21:04

Kreslin tokrat s pihalnim orkestrom

Vsem poznani kreator in predvsem nosilni steber slovenske glasbene scene, Vlado Kreslin, ki je v preteklem letu dopolnil šest desetletij svojega življenja, bo tudi v letošnjem poletju, če lahko ta letni čas zaradi muhastega vremena sploh tako imenujemo, stopil na oder Plečnikovih Križank ter znova ponudil svoj repertoar zvestim in vedno večjim oboževalcem.

V Križankah so doslej in pred kratkim nastopili tudi številni drugi znani glasbeniki svetovnega kova kot so Queens of The Stone Age, Hugh Laurie, Steven Seagal, Joss Stone in drugi, konec avgusta pa se jim bo na seznamu koncertnih izvajalcev ponovno pridružil tudi Vlado Kreslin.

Vlado Kreslin zvesto občinstvo na Ljubljana Festivalu že triindvajset let razvaja s prekmurskim šarmom, odličnimi melodijami premnogih instrumentov ter bogatimi besedili. Letos ga bo poleg Malih bogov in Beltinške bande spremljal še pihalni orkester Big band NOVA, ki v Novi Gorici deluje že od leta 1996. Uspešno je nastopil že na številnih tekmovanjih in mednarodnih festivalih, s Kreslinom pa sodeluje že vrsto let.

Kako bo zazvenelo in od višine se zvrtelo skupno ustvarjanje Vlada Kreslina in pihalnega orkestra, ki deluje pod taktirko dirigenta Damijana Valentinuzzija, se bomo in boste lahko prepričali 26. avgusta v enih in edinih — Križankah.

Vstopnice za Kreslinov 23. koncert v ljubljanskih Križankah so že na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in sicer po ceni redni ceni 29 €. Na voljo so tudi znižane vstopnice za dijake, študente, upokojence in člane kluba FL.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Vlado Kreslin - thumbnail

Vlado Kreslin

Foto: Žiga Žibert