v rubriki dogodki:
.. / / / 28.11.2012 11:00

Umekova 20. obletnica ustvarjanja

Pisalo se je leto 1993. Slovenija se je pospešeno odpirala svetu, nič več ni bilo treba v Avstrijo po kinder jajčka, milko in banane, ponosno smo plačevali s tolarji in počasi začeli odkrivati internet. Ta je bil takrat še prepočasen, da bi omogočal glasbenim navdušencem deliti glasbo, zato so novo glasbo odkrivali na tujih radijskih postajah in v klubih.

K4 in Palma sta bila v tistem času glasbeno okno v svet. V svet, ki ga takrat 17-letni mulc po imenu Uroš še ni videl dosti, ga je pa močno vlekel vase.

20 let kasneje. Umek velja za enega najboljših DJ-jev na svetu, njegova domišljija in kreativne inovacije pa na področju glasbene produkcije postavljajo trende in tresejo plesišča. Je kralj najboljših klubov na svetu, vroča roba na ogromnih festivalih in reden poletni gost v svetovni prestolnici elektronske glasbe, španski Ibizi.

Kako je Umeku uspelo, da je v 20 letih delovanja postal eden najvidnejših slovenskih glasbenih ambasadorjev v svetu? Odgovor lahko skozi glasbeno zgodbo slišite 8. februarja v legendarnem svetišču slovenske elektronike, Ambasadi Gavioli, na posebnem Oldies Goldies dogodku v obeležitev Umekove okrogle obletnice ustvarjanja, kjer se boste skozi fotrov ekskluzivni set popeljali po poteh starih hitov, gamaš, vilinskih krilc, Buffalo čevljev in ilegalnih partijev.

Število vstopnic v predprodaji je zelo omejeno, zato si jih čimprej zagotovite na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Umek - ekskluzivni Oldies Goldies - thumbnail

Umek - ekskluzivni Oldies Goldies