v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2009

Bernays Propaganda na slovenski turneji

Makedonsko skupino Bernays Propaganda je moč na kratko označili kot plesni newwave/post-punk s privlačnim ženskim vokalom.

Toda naj nas to ne zavede, saj je govora o izrazito politično angažirani skupini, ki svoj navdih črpa v precej različnih skupinah – od Submission Hold preko Fugazi pa vse tja do Gossip in Gang of Four. Čvrsto bobnanje podkrepljeno z mastnimi grooverskimi bas linijami tvori osnovo, na kateri poplesujejo funkoidni in razcepljeni kitarski akordi, vse skupaj pa zaobjame zvonki ženski glas, ki se zareže globoko v uho. So bili luciden entuziazem, prekipajoča energija in privlačna atmosfera že omenjeni? Korenine skupine Bernays Propaganda segajo globoko v DIY punkrock sceno, za mnoge pa bo vendarle presenetljivo dejstvo, da v tej skupini igrata tudi pevec in bobnar dobro uveljavljene trashcore skupine FxPxOx. Skupina se bo v Ljubljani ustavila v okviru njihove 45-dnevne turneje širom Evrope na kateri predstavlja svoj dolgometražni prvenec “Happiness Machines”(Moonlee Records).
Zaplešite, zaploskajte, zapojte, zaigrajte in slavite državljansko nepokorščino, človekove pravice in svoboščine! Bernays Propaganda nas pozivajo na angažiran ples!

V sklopu evropske turneje jih lahko pri nas ujamete na sledečih lokacijah:

- 13. marec (+ We can’t sleep at night) - MIKK, Murska Sobota
- 14. marec (+ Mental Development, Smack Attack) - MC Krško, Krško
- 15. marec (+Sottomayor, Embryo) - Tovarna Rog, Ljubljana
- 16. marec (+ Sottomayor) - MKSC, Koper
- 17. marec (+ Kansky) - Gustaf, Pekarna, Maribor
- 18. marec - Kultivacija, Ruše

Za Moonlee Records

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Naslovnica plošče - thumbnail

Naslovnica plošče