v rubriki dogodki:
.. / / / 03.10.2002

The Phantom Limbs v MKNŽ

The Phantom Limbs si podrejajo zahodnoobalno punk, goth, metal ter indie občinstvo z enako vnemo od konca devetdesetih v soboto, 12.10.2002 pa bodo na ogled tudi v ilirskobistriškem klubu MKNŽ.

V obliki laskave predstavitve uspevajo The Phantom Limbs v poslušalcih vzbuditi spoštovanje ter strah in bojazen. Njihova glasba je vrtinčasta spojina old school punka, deathrocka ter no wavea, v kombinaciji z deformiranimi pesmimi Kurta Weila, Gilberta in Sullivana.

Člani skupine The Phantom Limbs so se prej udejstvovali v naslednjih skupinah: Circus Redickuless's Organ Grinders from Hell, The Boyscouts of Annihilation, Anal Kitties, Scurvy Dogs ter Black Ice. Sedaj delujejo v Oaklandu, kjer se počutijo kot doma. Dajte jim pivo in ne bodo vam storili nič žalega.

Skrivnostne, pošastne klavature z divjim basom, grmečimi bobni, melodčno kitaro ter besnim, strašnim glasom opredeljujejo glasbo The Phantom Limbs. Njihov koncerti so nekje legendarni zaradi pevca Hopelessa, ki nekje nastopa gol ali prelit z barvo, oblepljen z lepilnim trakom, ovojnim papirjem ali snovmi neznanega izvora.

Sodelovanje občinstva je obvezno, včasih se pevec Hopeless celo priklene na nič hudega sluteče obiskovalce. Ko jih je Jello Biafra vdel nastopat z Dead & Gone, je mslil, da je to najbolj nenavadna skupina, kar jih je kdaj videl.
Prvenec The Phantom Limbs Applied Ignorance (Alternative Tentacles) so spremljale burne kritike, predvajali so ga na študentskih radijih v Ameriki ter Evropi, prav tako pa so ga radi vrteli deathrock DJ-ji.

Jesenska turneja The Phantom Limbs je prva doslej. Pripravite se!

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

The Phanthom Limbs - thumbnail

The Phanthom Limbs