v rubriki dogodki:
.. / / / 31.05.2013 16:25

Bežigrad fest, koncerti vsak dan v juniju

Od 1. do 30. junija bo v Cvetličarni, na novem poletnem prizorišču potekal Bežigrad fest. Vsak večer boste lahko uživali na brezplačnih koncertih in stand up predstavah.
Ekipa Cvetličarne je pripravila ogromno glasbenih poslastic, med drugim tudi Urban & 4, Elemental, Gušti, Katalena, Zlatko, Janez Bončina Benč, Noctiferia, Demolition Group, Tinkara Kovač, Tide.

Udobno poletno prizoriče s senčnim vrtom svoja vrata odpira že ob 8. uri z dišečo jutranjo kavo, festivalsko dogajanje pa se prične vsak dan ob 21. uri.

Program Bežigrad festa

 • 1. junij - Urban & 4
  Na otvoritvi bo nastopila reška rock zasedba Urban & 4. Damir Urban bo tokrat predstavil pesmi s svojih samostojnih albumov, kot tudi najboljše skladbe iz časov, ko je bil še v skupini Laufer. V svojo glasbo je združil rock, trip hop in modernejše ritme.
 • 2. junij - Narat z bandom
  Boštjan Narat je vodja skupine Katalena in kantavtor. Po svojem solo prvencu Strah je odveč in po petem albumu Katalene Noč čarovnic, se znova vpisuje v slovenski glasbeni prostor. Na svoji glasbeni poti sodeluje s številnimi uspešnimi glasbeniki.
 • 3. junij - Stand up
 • 4. junij - Janez Bončina Benč
  Je eden vodilnih avtorjev in izvajalcev slovenske in jugoslovanske rock glasbe. Leta 1983 je izdal samostojni album Ob šanku, skozi celotno glasbeno pot pa je sodeloval z različnimi uspešnimi glasbeniki.
 • 5. junij - Red five point star
  Skupina prihaja iz Trbovelj, svojo glasbo pa so poimenovali dirty ska, saj zajema mešanico jamajškega skaja, punka, rocabillyja, swinga in jazza. Začetki tričlanske skupine segajo v leto 1998, z leti pa se je skupina povečala v šestčlanski band. Nastopali so že na večjih festivalih, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Leta 2005 so izdali svoj prvenec In Color.
 • 6. junij - Veliki Metaldays warm up: Noctiferia, Metalsteel, Dead Dildo Drome in Black Diamond
  V Cvetličarni so pripravili veliko ogrevanje za največji slovenski metal festival, Metaldays 2013. Na datum številk 666 vas čaka večer prave metal zabave. Na odru bodo najprej nastopili novinci Black Diamond, sledijo prekaljeni mački Metalsteel, nato so na vrsti Dead Dildo Drome in za konec še prvaki slovenske metal scene Noctiferia. Organizatorji Metaldays bodo med obiskovalce podelili tudi lepe nagrade (vstopnice, majčke in kape).
  Noctiferia so nedvomno najvidnejša metal skupina na slovenskem. Redno nastopajo po Evropi, skupaj s svetovno znanimi skupinami. Skupina nastopa in izdaja albume že od leta 1997, medijski preboj pa so doživeli 2003 z videospotom Fond of Lies.
 • 7. junij - Elemental
  3 leta po izdaji zadnjega albuma Vertigo, nam bodo tokrat predstavili čisto svež album U redu je, ki je že njigov 6. Zagrebška skupina je z leti dela postala regionalna sila, ki s svojimi skladbami odpira novo stran in osvežuje hrvaško glasbeno sceno.
 • 8. junij - Gušti
  Miha Guštin je širši javnosti poznan predvsem po številnik uspešnicah, ki jih je napisal za skupino Big Foot Mama, v sodelovanju s pevko Polono Kasal ali kot samostojni glasbenik. Njegove najbolj znane pesmi so Led s severa, Nisem več s tabo, Črn tulipan, Mala nimfomanka. Po krajšem premoru se je leta 2011 vrnil z novima singloma Sjene in Igra in izdal svoj 3. samostojni album Naša stvar.
 • 9. junij - Katalena
  Zgodba se začne leta 2001, ko 6 entuziastov odkrije arhivski folklorni material in pomladi njegovo zarjavelo podobo z art rockom, funkom, jazzom in bluesom. Katalena je so sedaj izdala že 5 plošč, zadnjega Noč čarovnic 2011.
 • 10. junij - Stand up
 • 11. junij - Kill Kenny
  Novomeško skupino letos čaka zelo pestro glasbeno leto. Poleg številnih koncertov v Sloveniji, bodo nastopili tudi na festivalu Exit in Waves Vienna. V njihovih skladbah se prepleta veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Obiskovalce bodo prepričali s kvalitetno avtorsko glasbo, energičnimi in iskrenimi koncerti. Svojo glasbeno pot so začeli leta 2009, nase pa opozorili s skladbo Outta control.
 • 12. junij - Zbogom Brus li
  Skupino, ki je nastala leta 1992 v Srbiji, bi lahko uvrstili med punk rock, post punk glasbeno zvrst. Svojo glasbo kombinirajo s tradicionalno vojvodinsko etno glasbo in tako ustvarjajo punkburaško glasbo.
 • 13. junij - Keyser Soze
  Samosvojo ska, rocksteady zasedbo z vplivi jazza in soula sta leta 1998 osnovala Jammal Tarkington in Rodney Teague. S prvima ploščama Who is Keyser Soze in Revenge je osemčlanska skupina postala znana na Zahodni obali ZDA. Ravno so končali svoj nov album The Remedy in se bodo v sklopu evropske turneje ustavili tudi v Sloveniji.
 • 14. junij - The Drinkers
  Rock skupino sta leta 1993 v Litiji ustanovila kitarist skupine Niet Robert Likar in pevec Sandi Kolenc - Koli. Pogost motiv v njihovih besedilih je alkohol, svoj slog pa so poimenovali drink’n’roll. Njihov prvi album Lepi in trezni je izžel leta 1995, 2 leti kasneje pa drugi, Žeja.
 • 15. junij - festival je privatiziran
 • 16. junij - Tide
  Skupina je svojo glasbeno pot pričela leta 1998 na Nizozemskem, leta 2005 pa izdala svoj prvenec Seven Days, ki je hitro dočakal ponatis. Njihov prvi videospot za pesem Release My Gun je požel velik uspeh, še uspešnejša pa sta bila spota za Evolution in Brain Damage. Nastopili so tudi kot predskupina Iron Maiden in Slashu.
 • 17. junij - Stand up
 • 18. junij - King Foo
  Skupino sestavljajo 4 uspešni slovenski glasbeniki. Igrajo akustiko na nekonvencionalen način, preigravajo predelane legendarne rock skladbe, na njihovem glasbenem seznamu pa se najdejo tudi predelane aktualne uspešnice, narejene na FOO način.
 • 19. junij - Heaven X
  Nastanki skupine segajo v leto 1993, do danes pa so že večkrat prenovili svojo zasedbo. Skupina je leta 2006 sodelovala na Slovenski popevki, njihov koncertni repertoar pa zajema rock, funk in pop priredbe znanih hitov.
 • 20. junij - Zmelkoow
  Slovenska rock/pop skupina iz Primorske je znana predvsem po nenavadnih besedilih, od odštekanih do morbidnih. Širši javnosti so postali znani leta 1999 z uspešnico Bit.
 • 21. junij - Res Nullius
  Začetki velenjske rock ‘n’ roll skupine segajo v leto 1991, leta 1993 pa so izdali svoj prvenec z naslovom No One Can Like The Drummer Man. V svoji glasbeni karieri so imeli ogromno koncertov, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Njihov 5. album Prekletih bazar je nastal leta 2010 v sodelovanju z Žaretom Pakom.
 • 22. junij - Zlatko
  Nedvomno se Zlatko nahaja na vrhu slovenske hip hop scene. Leta 2007 je prepletanje poezije in glasbe izdal na svojem prvencu Svet je lep, naslednje leto pa je izdal še 2 albuma Zlatko in prijatelji ter Svet je lepši. Zlatko da velik poudarek melodičnim vložkom, ki skupaj s tekstovno ritmiko navdušijo poslušalce. Je en redkih hip hop izvajalcev, ki nastopa z živim bendom Optimisti.
 • 23. junij - Tinkara Kovač
  Odlična glasbenica, pevka in diplomirana flavtistka je leta 1997 izdala svoj prvi single Veter z juga. V svoji glasbeni karieri je prejela številne nagrade in odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji in tujini. Med najbolj pomembna sodelovanja pa uvršča Iana Andersona, Roberta Planta, Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.
 • 24. junij - Schatzi
  Odličen glasbenik, avtor, aranžer, producent in multiinštrumentalist bo nastopil skupaj s svojo zasedbo.
 • 25. junij - Postolar Tripper
  Začetki skupine segajo v leto 2003, ko so okupirali zadarski radio s skladbo Ošljačka saga, po drugem singlu pa je hip hop dvojec izdal album Sve što imam sam ukra. Leta 2008 dvojec postane sedemčlanska skupina, njihovi koncerti pa so nabiti s pozitivno energijo.
 • 26. junij - Hamo & Tribute 2 love
  Zasedba je nastala leta 2006, člani pa že vsa ta leta ostajajo nespremenjeni. Letos se jim je pridružil legendarni kitarist Matej Mršnik. Skupina igra blues, soul in klasični rock. Skladbi Vija Vaja Ven in Gremo se igrat Boga, sta bili predlani in lani radijski uspešnici, Rožice pa so njihov zadnji in aktualni singel.
 • 27. junij - Sell Out
  Devet članska ska, punk, reggae skupina prihaja iz Kočevja, ustvarjati pa so pričeli že leta 2001. Danes uspešno razgrevajo občinstvo tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem. Poznani so po energijsko nabitih in poskočnih nastopih.
 • 28. junij - Demolition Group
  Ustanovljeni so bili leta 1985 kot nadaljevanje dela njihove praskupine Gast'r'bajtr's. Ob desetletnici delovanja so izdali kar 2 albuma Bad Gag 2 in Demolition Group plays Gastrbajtrs, ki sta povzročila vrnitev skupine na slovenski glasbeni zemljevid. Po albumu Bič Luč+Upanje sledi za skupino krizno obdobje, ponovni zagon pa se zgodi leta 2008.
 • 29. junij - Neisha
  Izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja v soul, je akademsko izobražena glasbenica, ustvarja pa tudi na področju klasične in filmske glasbe. Kot samostojna izvajalka je širši javnosti postala znana leta 2005, ko je klavirsko glasbo ovila v popularne zvoke. Takrat je izšel tudi njen prvi cd Neisha-Neisha. Tekom svoje glasbene kariere je osvojila številne nagrade in sodelovala z odličnimi glasbeniki.
 • 30. junij - presenečenje
Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Bežigrad fest v Cvetličarni - thumbnail

Bežigrad fest v Cvetličarni