v rubriki dogodki:
.. / / / 02.12.2003

Carina, Torpedo Marmorata in Glave 74

V soboto 13. decembra se bo v klubu Channel Zero na Metelkovi zgodil koncert skupin Carina, Torpedo Marmorata ter Glave 74. Razen, da je davno nazaj na ta dan general Jaruzelski prevzel oblast na Poljskem se dvajset let kasneje 13. decembra med drugim ni zgodilo tudi to, da bi bil Diego Armando Maradona proglašen za nogometaša stoletja. Kot morda vemo, je ta naslov pripadel Peleju. V soboto tako obhajamo tudi obletnico umazane spletke, ki je pizdenja potrebni osebki ne moremo prebavit.

Po prvotnih pravilih FIFA-e, bi naj naslov nogometaša stoletja dobil tisti, ki bi dobil največ internetnih glasov, ko pa so funkcionarji FIFA-e ugotovili, da bo to kokainski odvisnik Diego, so pravila spremenili, ljubemu nam Argentincu namenili zgolj internetni naslov, pravo titulo pa s pomočjo neke izmišljene žirije podelili zglednemu Brazilcu. Zato bo to tudi večer Diega Maradone in vseh maradonistov.

Ob 10.30 bodo prvi na oder stopili TORPEDO MARMORATA, veterani ljubljanskega trash metala, za katerimi je desetletje dosledne "Smell of Funeral" zvestobe distorziji in trash metalu, v katerem se niti za hip niso spogledali z vabljivostjo bede posneti kaj širše prebavljivega, se za 14 dni pojaviti v nekakšnem spotu in na ta način priti do tistih pet koncertov letno več.

Drugi nekoliko krajši nastop bo izvedla zasedba GLAVE 74, novo ustanovljena Oi-punk ekipa, v kateri na vokalu rohnita Oi-avtoriteta Fedr in Zekir, vse to ob podpori Bitch Boysov. Po poleti posneti priredbi Blitzev, ki je dosegla splošno odobravanje, bo to njihov živi debi.

Tretji bodo nastopili CARINA, dietam kljubujoči ter na zdravih in nezdravih dediščinah osemdesetih temelječi vodmatsko-šišenski punk'n'roll kvintet, v katerem na trombonu po novem svoje dodaja tudi mariborski Bad Blue Boy.

Po koncu KONCERTA sledi PLES. Gramofonu bo pristopil D.J. Uri in vam zbranim serviral porcijo funka. Vstop bo mogoč z brezplačnimi vstopnicami, ki se jih bo po 1. decembru dalo pridobiti pri raznih razpečevalcih.

Škuc

Torpedo Marmorata - thumbnail

Torpedo Marmorata