v rubriki dogodki:
.. / / / 25.10.2002

Rambo Amadeus na mini turneji

Rambo Amadeus, katerega so mnogi kritiki proglasili za največjega raperja na Balkanu, "jugoslovanski Frank Zappa", brez dvoma pa najkontroverznejši avtor s področja nekdanje Jugoslavije, se bo po skoraj dveh letih v sklopu krajše turneje (samo štirje koncerti!) končno spet predstavil slovenski publiki. V sklopu te turneje se bo 19. in 20. novembra ustavil tudi v ljubljanskem klubu Orto.

Razlog: pozno pomladi je za beograjsko založbo Metropolis izšel nov album s pomenljivim naslovom Bolje jedno vruće pivo nego četiri 'ladna (uvoz/distribucija/mail order - Vinylmania Records). Gre za koncertni album posnet v Skopju, na katerem pa večino repertoarja zajemajo povsem nove, do sedaj še neobjavljene skladbe!!!

Zato nas bo verjetno, kot je že v njegovi stari navadi, poleg "železnega repertoarja" s hiti Balkan boy, F.A.P. mašina, Prijatelju in drugimi, zabaval tudi s povsem novimi, nam neznanimi uspešnicami!

Lahko rečemo, da ga sedaj spremlja že ustaljena zasedba izvrstnih glasbenikov: poleg sedaj že legendarnega bobnarja znanega pod imenom Trut ter odličnega mladega basista Mihajla ga že skoraj tri leta spremlja tudi klaviaturist Ivan Pančevac.

Rambo Amadeus je brez dvoma vedno bil in še vedno je predvsem prvovrstna koncertna atrakcija, ki vedno postreže z izborno godbo, bravurami in improvizacijami celega ansambla, ter neumornim pokanjem vicev med premori ali pa kar med skladbami, kar vedno pripelje občinstvo do tega - kot bi Rambo sam rekel - "Raja se pali i žari!" Zatorej - ne zamudite!!!