v rubriki dogodki:
.. / / / 07.01.2004

Boo! na odru Gala Hale

Iz njihovih skromnih začetkov v zapuščeni cerkvi na ulicah Brixtona je južnoafriški trio Boo!, ki bo v ponedeljek, 26.1. na ogled na odru Gala Hale na Metelkovi, zrasel v največji izvozni glasbeni artikel Južne Afrike.

S svojo unikatno fuzijo afriških ritmov, melodičnega popa in novodobnih dance zvokov - selekcioniranega "monki punka", so zasvojili poslušalstvo v ZDA, Avstraliji, celinski Evropi in Angliji.

Z 200 nastopi letno so navdušili praktično ves svet. Odpirali so koncerte Smashing Pumpkins, sodelovali pri projektu WOMAD Petra Gabriela in igrali kot headlinerji na največjih festivalih v Evropi in Afriki z imeni, kot so Limp Bizkit, Coldplay, Henry Rollins, Cypress Hill... Njihovi nastopi so tako prepričljivi, da nikjer ne igrajo samo enkrat. V Amsterdamu na primer, so po prvem nastopu v klubu, ki sprejme 200 ljudi, drugič razprodali klub Paradiso, ki sprejme 1200 ljudi. Ian Copeland, legendarni agent The Police, R.E.M., Sex Pistols in Petra Tosha, je izjavil: "I want to shout it from the rooftops!! Boo! are the most amazing new band I've seen in yonks! Their CD is melting in my CD player right now. Very, very unique!"

Boo! so od svojega nastanka leta 1997 izdali 5 albumov in se pojavili na osmih kompilacijah. Njihove pesmi polnijo playliste največjih alternativnih radijskih postaj po vsem svetu, kot je KROQ (Los Angeles), v svoji domovini pa njihova singla "Stagefright" in "OOAA" zasedata prvo in drugo mesto popularnosti, medtem ko se ostali singli redno uvrščajo med "top 20".

Boo! svoje žive nastope nadgrajujejo z eksplozijami humorja, moči in strasti, ki zato po kvaliteti prav nič ne zaostajajo za najslavnejšimi imeni v svetu glasbe. Pevec Chris Chameleon poje v razponu štirih (!) oktav in se tako sprehaja od boleče melanholije, besneče moči, do silnega navdušenja, večkrat v eni sami pesmi. Z igranjem bas kitare, ki se zliva s stilom nezaslišane (drag queen) garderobe in enigmatične odrske prezence, se približa tudi najbolj ciničnim poslušalcem.

Ampie Omo, multitalentiran klaviaturist, trobentač, pozavnist, tolkalec in vokalist, z letečimi izmenjavami instrumentov, nepopisnim šarmom in infekcijskim veseljem dodaja nastopu tisto, kar mnogim skupinam primanjkuje - ognjevitost!

Princess Leonie proizvaja tolkalsko energijo, ki priliva olje v motor ekstarvagance. Njegovo divje bobnanje eksplodira z igrivostjo in močjo, ki kljubuje konvencionalnosti.

Toda te anarhije ni rodila jeza, temveč želja po izražanju in izpostavljanju ekstremnih emocij. Sporočilo Boo! je eno radostnih v bogatem mnoštvu človeške narave. Za skupino, ki kljubuje klasifikaciji in apelira na vse starosti in kulture, obstaja edino dejstvo: Boo! potujejo v smeri vse večjega odobravanja po vsem svetu!

Več informacij, slike, recenzije, videospoti in glasba + stoodstotna zabava na www.boolive.com

 - thumbnail