v rubriki dogodki:
.. / / / 17.05.2002

BORCHI.COM_14. may launch

BORCHI.COM je one-man-studio in prodorno ime slovenskega večmedijskega ustvarjanja za katerim stoji Borut Brezavšček (1979). Tokrat se predstavlja z obsežno eksperimentalno novomedijsko spletno platformo sestavljeno iz štirinajstih del, ki jo avtor definira kot "raziskovanje interakcije zvočnih in vizualnih oblik: BORCHI.COM".

Gre za kompleksen avtorski projekt, ki sledi maniri D.I.Y. (do it yourself; depend on yourself to get things done in order for something to happen). Predstavitev zalomljenega, strukturalnega, eklektičnega in futurističnega prostora, ki stremi po preseganju žanrskih in disciplinarnih meja, da bi tako odprl prostor za redefinicijo kreativnosti na področju starih-novih multi-medijev.

Osrednji izziv projekta je raziskovanje in preseganje tehnoloških in kreativnih mej, ki jih ponuja prepletanje medijev v kombinaciji z novimi digitalnimi mediji in medmrežjem. Z dvosmerno komunikacijo je subjektom omogočeno neposredno spreminjanje estetiziranih vizualnih in zvočnih pokrajin, ki se skrivajo za neštetimi kliki miške in dajejo vtis labirinta hkrati pa v gibljivi zvočno-vizualni obliki podajajo pripovednost teme in zgodbe.

Projekt se zavzema za progresivnost na področju novih medijev in medmrežja in se s svojo idejo pridružuje t.i. Online Design Community-ju, neformalni spletni skupnosti večmedijskih ustvarjalcev iz celega sveta.

Dolgoročno je projekt zastavljen kot organizem, ki se dinamično razvija, povečuje in spreminja z novonastalimi avtorjevimi deli, na podlagi njegovih osebnih izkušenj, doživetij in izražanj, kot tudi izražanj s strani subjektov, ki obiščejo spletno stran in soustvarjajo vsebino tako, da vnesejo svoj InPut.

Poseben povdarek je bil namenjen uporabljenim zvočno-vizualnim elementom (fotografija, oblikovanje, video, zvoki, glasba, nekatere tipografije...itd.) saj je avtor v celoti odgovoren za produkcijo le-teh, kar da še poseben osebnostni in avtentičnostni pečat celotni digitalni fuziji ki jo v končni fazi predstavlja.

Projekt je nastajal v Veliki Britaniji, Nemčiji in Sloveniji. Mdr. je bil konec novembra 2001 v razvojni stopnji predstavljen v Moderni galeriji v Ljubljani v okviru multidisciplinarnega vizualnega festivala Scanline_Onedotzero UK.

Ustvarjalec je pred kratkim v živo nastopil na digital hardcore festivalu "Zero Analog" (10.5. klub Channel Zero), v soboto 18.5. pa bo del istega vizualnega materiala predstavljen v klubu Rdeča Ostriga v okviru večera "Vampirya - on tour".

www.borchi.com

Marco Polo

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

borchi.com - thumbnail

borchi.com