v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2004

Julith Krishun in Curse of Instinct v Gromki

Julith Krishun in Curse of Instinct bodo v sredo, 25.2., nastopili v Gromki na Metelkovi. Julith Krishun so nastali leta 2000, ko so se Paul, Kay, Jorg in Melanie odločili zapustiti svoje stare punk-rock bende in narediti nekaj drugačnega.

Sledile so manjše spremembe v zasedbi, in tako so leta 2002 izdali svoj prvi demo posnetek. Leta 2003 so imeli planirano turnejo po Balkanu, vendar jih je v zadnjem trenutku zapustil bobnar in niso ga mogli nadomestiti. Namesto tega so se odločili posneti 7-palčno ploščo, v tem času enkrat pa bodo izdali še split LP z Anakusis.

Julith Krishun preigravajo umazan, agresiven, metaliziran hardcore z intenzivnimi melodičnimi deli, divjimi kitarami ter dvema vokaloma in še najbolj spominjajo na Converge. Igrali so že z bendi kot so Undying, Walls of Jericho, Purification, Endstand, Manifesto Jukebox, Yage, Avery, Deadlock, Heaven shall Burn, Against me, Zann, A Traitor Like Judas, Absidia, Summer League in mnogimi drugimi.

Curse of Instinct so nastali leta '99 iz ostankov lokalnih bendov. Zasedba se je z leti močno spreminjala, tako da bodo zdaj v klubu Gromka predstavili svoj novi material z novim basistom in kitaristom. Verjetno so poleg Entreat najboljši slovenski metalcore bend.

Večer se začne ob 21.00 z brezplačno projekcijo dokumentarnega filma o Noamu Chomskem - Manufacturing Consent Part 1

vstopnina: 700 sit

za Gromko

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

 - thumbnail