v rubriki dogodki:
.. / / / 14.05.2013 15:02

ŽVPL-ova #petnajstka 17. maj 2013 v KUD-u

ŽVPL-ova #petnajstka je žur s katerim bomo snovalci in ustvarjalci enega najstarejših spletnih časopisov na sončni strani alp, ŽVPL-a, proslavili 15. obletnico delovanja. Žur se ima zgoditi v ljubljanskem KUD-u France Prešeren, v petek 17. maja 2013 ob 19 in 17 minut.

Za zabavo bodo poskrbeli ljubitelji takšnih in drugačnih rož, soulovsko navdahnjeni bluz rockerji Hamo & Tribute 2 Love, ki trenutno predstavljajo svoj debitantski album Dve.

Ljubiteljem rockerskih viž bodo kri po žilah pognali Tide, ki so lani izdali četrti album No.4, na spomladanskem obisku Ljubljane pa so navdušili tudi Slasha!

Pred zvezdami večera bo publiko ogreval najbolj hišni bend Hish N’ Band, koncert pa bodo ob 20:17 otvorili očetje (in danes že vsi bivši urednikI) ŽVPL-a, ki slišijo na ime Žrebci. Ne zamudite, saj Žrebci pravijo, da tako slabi, kot so sedaj ne bodo nikoli več! ;)

Vstopnine ni, izstopnina v obliki prostovoljnih prispevkov bo neobvezna in predvsem izražala navdušenje publike nad nastopajočimi.

Če ste na Facebooku se lahko, če pridete, pofočkajte tudi tam.

Presenečenj ne bo.

(Zares) kratka zgodovina ŽVPL-a

Nedelja, 17. maj 1998. Peščica nadebudnih spletnih navdušencev nekje v Stegnah končuje spletno stran, ki so si jo ob pivu zamislili kakšen teden pred tem. V jutranjih urah 18. maja 1998 na spletnem naslovu zvpl.infonova.si objavijo prvo številko ŽVPL-a.

Žurerski vodnik po Ljubljani, kar kratica ŽVPL v resnici pomeni, je na spletnih valovih enkrat tedensko izhajal do novembra 1999, ko se je za nekaj mesecev umaknil in maja 2000 zasijal kot pravi spletni portal s (skoraj) dnevno vsebino).

Vse ostalo je kot pravijo, zgodovina ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

ŽVPL-ova #petnajstka • Hamo & Tribute 2 Love, Tide, Hish N' Band in Žrebci - thumbnail

ŽVPL-ova #petnajstka • Hamo & Tribute 2 Love, Tide, Hish N' Band in Žrebci