v rubriki dogodki:
.. / / / 03.03.2004

Brains v MKNŽ

Brains bodo v soboto, 13.3., nastopili v ilirskobistriškem klubu MKNŽ. Skupina se je oblikovala 1995. Živijo v Budimpešti, glavnem mestu Madžarske. Všeč jim je raznolika glasba, posebej radi pa ustvarjajo glasbo in zabavajo ljudi.

Njihova glasba vsebuje elemente drum'n'bass-a, hip hopa, acida in etna, ta mešanica pa je rezultat različnih glasbenih okusov znotraj skupine.

Vsi člani skupine imajo za seboj vasj kakšno leto glasbene izobrazbe, večinoma pa so samouki ali so se učili od zasebnih učiteljev. Večina besedil je v angleščini, najde pa se tudi kakšen madžaski tekst. Igrajo veliko predelav Beastie Boysov, Asian Dub Founsation, pesmi iz filma Pulp Fiction in mnogih drugih.

V zadnjih 9 letih so odigrali preko 300 koncertov v klubih, praviloma na študentskih žurih in na različnih rock festivalih. Pogosto igrajo v tujini - v Avstriji, Nemčiji, Češkem, Poljskem. Bili so že predskupina Asian Dub Foundation, Zion Train, Napalm Death itd.
V zadnjih petih letih so sodelovali na najbolj popularnem madžarskem glasbenem festivalu Sziget-Island, ki je verjetno tudi največji v Evropi. Občinstvo jih je v zadnjih dveh letih izvbralo za drugi najpopularnejši madžarski mladi bend.
Doslej so izdali dva albuma pri Crossroads Records Hungary. V letih 2001 in 2002 so izdali dva izvoda promocijskega materiala.

 - thumbnail