v rubriki dogodki:
.. / / / 27.02.2003

Cancel predstavljajo Urbano nervozo

V ljubljanskem klubu Channel Zero se bo v četrtek 6. marca odvil promocijski koncert štiri članske skupine Cancel, ki so konec januarja '03 pri založbi B POP izdali dolgo pričakovani prvenec Urbana nervoza (producent Peter Penko).

Med tem ko album s svojo kritičnostjo in konkretnostjo stresa slovenska glasbena tla in ob enem prejema odlične kritike; Cancel končujejo video spot (avtor Ivian Kan Mujezinović) za prvi singel Nekaj narobe, ki ga bomo na koncertu tudi premierno videli. Plošča je mešanica rap vokala, hip-hop-ovskih in hard core-ovskih ritmov. Vsa besedila so zelo angažirana, tematsko družbeno kritična in nastrojena proti sistemu in svetovnem kapitalizmu oz. globalizaciji.

Skupina s pestro zgodovino je kljub vsem "kadrovskim" spremembah, uspešno koncertirala po naših in tujih odrih (Hrvaška, Italija) in med drugim nastopili na festivalu Street Explosion, ter kot predskupina Public Enemy v Hali Tivoli(1999) in Asian Dub Fundation v klubu K4(2001), leta 2000 pa so prijeli nagrado Bumerang (up 2000).

Naj omenimo še sodelovanje na Klubskem Maratonu 2002 (v organizaciji Radia Študent), kjer pa zaradi bolezni žal niso nastopili na finalnem koncertu v Ljubljani. Torej, urbana nervoza z razlogom v četrtek 6. marca v klubu Channel Zero (AKC Metelkova).

Več na spletni strani www.cancel.nu.

Za Street Explotion

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Cancel - urbana nervoza - thumbnail

Cancel - urbana nervoza