v rubriki dogodki:
.. / / / 18.06.2003

Jazz Festival 2003, 1. del

Barry Guy in Maya Homburger
26. 6. ob 19.00 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Na Irskem živeči kontrabasist Barry Guy je znan po svojih virtuoznih improvizacijah, posega pa tudi na področje komorne in orkestrske glasbe ter solističnih recitalov. Nastopil bo s švicarko in baročno violinistko Mayo Homburger. Obeta se torej večer prepletanja improvizacij z baročno muziko.

Bill Holman & Big Band RTVS, Samo Šalamon Ornethology Quartet, Ron Carter Foursight
26. 6. ob 20.30 v Križankah.

Hollman je skladatelj, klarinetist in velik fen Theloniusa Monka, ki ima dolgo kilometrino pri sodelovanju z svetovnimi big bandi, za svojo instrumentalno muziko pa je leta 1987 in leta 1997 dobil Grammyja. Trenutno sodeluje z German Radio Orchestra v Koelnu in za nizozemski Metropole Orchestra.

Sama Šalamona pa pri njegovih petindvajsetih proglašajo za "slovenski odgovor na Johna Scofielda". Toliko o tem! Ornethology quartet sestavljajo Samo Šalamon(kitara), Archile Succi (sax), Savatore Maiore (bas) ter Zlatko Kavčič (bobni). Preigravali bodo Samove skladbe ter Ornetta Colemana.

Zvezde večera kvartet Foursight sestavljajo Ron Carter (bas), Stephen Scott (klavir), Steve Kroon (tolkala), Payton Crossley (bobni). Carter se lahko pohvali z več kot 1000(!!!) albumi, sodeloval pa je npr. z Billom Evansom in B.B. Kingom, Grammyja pa je pokasiral leta 93 in še leta 98.

Za zaključek večera ste vabljeni na solo nastop Barrya Guya, ki bo okrog enih zjutraj v materi Gromki na Metelkovi.

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

44. jazz festiva - thumbnail

44. jazz festiva