v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2004

Caminoigra v Jazz Clubu Satchmo

Torek, 16. marec 2004 ob 20:30, koncert, Jazz klub Satchmo Maribor. Glasba skupine Caminoigra se uvršča med t.i."world music" - svetovno glasbo, ki s svojo raznolikostjo širi standardne glasbene okvire, zato je težko opisljiva. V njej se prepleta mnogo različnih kultur; glasba se giblje od energičnih južnoameriških ritmov (latino) in strastnosti flamenkove dinamike do meditativnih indijskih rag (klasične inidijske kompozicije).

Glasba skupine Caminoigra se uvršča med t.i."world music" - svetovno glasbo, ki s svojo raznolikostjo širi standardne glasbene okvire, zato je težko opisljiva. V njej se prepleta mnogo različnih kultur; glasba se giblje od energičnih južnoameriških ritmov (latino) in strastnosti flamenkove dinamike do meditativnih indijskih rag (klasične inidijske kompozicije).

Iz romanskih in afriških jezikov iznajdeni jezik, ki ga uporabljajo v pesmih, postaja unikatno izrazno sredstvo, ki obogati glasbo z ekstatičnimi melodijami in prekipevajočo strastnostjo. Na ta način sporočilo dosega višjo, bolj glasbeno raven, prostor, kjer poslušalec ni več obremenjen z jezikovno sporočilnostjo in pomenom.

Kombinacija melodične lirične lepote z ritmičnim zagonom, melanholije s čutnostjo in čisto radostjo - poslušati Caminoigro je vsakomur, ki od sodobne glasbe zahteva nekaj več, v resničen užitek.

Vstop prost!

Info: www.caminoigra.net

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.