v rubriki dogodki:
.. / / / 05.02.2002

Bambi Molesters v Orto klubu

Surf-rockerji Bambi Molersters bodo novo ploščo Sonic Bullets - 13 From The Hip predstavili v ljubljanskem klubu Orto predstavili 07.02.2002 ob 22.00! Na tretji plošči sodelujejo tudi ameriške rock legende kot so Peter Buck (R.E.M.), Scot McCaughey (The Walkabouts) in Chris Eckman (T.Lee. Hale).

Za Bambi Molesters iz Siska resnično lahko rečemo, da so se jim uresničile najbolj nore sanje. Odlične, celo superlativne kritike v glasbenih revijah in na radijskih postajah po vsem svetu, katerih so bili Bambi Molesters deležni po izdaji prvih dveh albumov Dumb Loud Hollow Twang in Intensity so eni najboljših surf-rock skupin vseh časov odprle pot k sodelovanju z najeminentnejšimi ameriškimi rock glasbeniki.

Odločilnega pomena pri bliskovitem preboju Bambi Molesters v prvo svetovno rockersko ligo je bil njihov nastop v Kopru leta 1999. Nastopili so skupaj z ameriško skupino R.E.M.. S svojo varijanto surfa so jih tako navdušili, da so se njihove skupne fotografije (R.E.M. + Bambi Molesters) še isti večer - takoj po nastopu - pojavile na uradni spletni strani R.E.M. Bambiji so tako postali edina rock skupina (poleg R.E.M.), ki se je s sliko in imenom pojavila na R.E.M.ovih spletnih straneh. Iskreno navdušenje R.E.M.-ov nad surf rockom, kakršnega so Bambi Molesters odžgali na nastopu v Kopru, je pognalo prijateljske korenine in se razvilo v sodelovanje članov skupine R.E.M. na tretjem albumu skupine Bambi Molesters z naslovom Sonic Bullets - 13 From The Hip.

Posnetke za njihov novi album Sonic Bullets - 13 From The Hip, posnete avgusta letos v vrhunskem studiju RSL Production v Novem Mestu, sta basistka Lada in bobnar Hrvoje odnesla v Seattle/ZDA, kjer sta jih v nadaljnjo obdelavo prejela Peter Buck (kitarist R.E.M.) in Scott McCaughey (lider skupine Young Fresh Fellows in drugi klaviaturist skupine R.E.M.). Na šest komadov sta nasnela različne inštrumente: električne kitare, orgljice, tubular bells, vibrafon in klavir.

Za sodelovanje Petra Bucka in Scotta McCaugheya na albumu Bambijev je slišal tudi lider Walkaboutsov Chris Eckman in izrazil željo, da se pridruži projektu. V studio v Novem Mestu je pripeljal prijatelja, ameriškega pesnika in pevca Terry Lee Halea. Sodelovala sta pri pesmi Last Ride, Chris Eckman pa je neplanirano odpel še Dinkovo pesem Ice And Pinewood Trees, pri refrenih se mu je pridružila Lada in po prvih reakcijah sodeč je pesem favorit za izdajo spota in singla.

Še nikoli v zgodovini rocka na Balkanu ni pri snemanju albuma domačega benda sodelovala takšna smetana svetovne rock scene. Vsi so gostovali kot prijatelji in fani Bambi Molesters in ne kot najeti in plačani glasbeniki, kar je še en dokaz več, da Bambi Molesters sodijo v sam vrh svetovne surf rockerske scene in da dobra rock glasba ne pozna meja.

Album Sonic Bullets - 13 From The Hip je produciral Edi Cukeric, producent zadnjih albumov skupin Gustafi in Hladno Pivo. Najboljši album Bambi Molesters doslej, ki z bogatim inštrumentarijem in aranžmaji prehaja iz ozkih surf okvirjev v različne glasbene zvrsti, bo distribuiran po celem svetu.

Bambi Molersters so:

Lada Furlan - bas
Hrvoje Zaborac - bobni
Dinko Tomljanović - kitara
Dalibor Pavičić - kitara

Bambi Molesters - thumbnail

Bambi Molesters