v rubriki dogodki:
.. / / / 28.06.2010 16:46

Boom Boom Kid na Letnem odru Gala hale

Argentinski Boom Boom Kid in Kultur Shock - glasbeniki zbrani z vseh vetrov bodo v torek, 29. junija obiskali Letni oder Gala hale na ljubljanski Metelkovi.

Boom Boom Kid je artistično ime Carlosa Rodrígueza – Nekra, pevca legendarnih Fun People, ki je po razpadu začel s solo projektom Boom Boom Kid. Z bendom v DIY estetiki preigravajo punkrock z močnimi primesmi latino elementov in predvsem temperamenta Buenos Airesa, ki pride do popolnega izraza na njihovih energičnih nastopih. Nekrov vokal so kritiki redno primerjali z vokalom Morrisseya (The Smiths), katerih "Reel around the Fountain" so Fun People celo priredili.

Pisana fuzija vplivov Kultur Shock iz Bolgarije, ZDA, Japonske in Bosne rezultira v zvoku, ki zajema vse od progresivnega rocka, punka, do balkanskega etna in ciganske folklore. Angleški jezik je tisto, kar jih povezuje in skozi katerega začutimo bosanski melos, bolgarski smisel za humor in japonsko tradicionalnost. Balkan-punk-rock-gypsy-metal-folk druščino, ki je nastala leta 1996, vodi sarajevčan Srđan Jevđević alias Gino Banana, ki je za Kultur Shock to kar je Eugene Hutz za Gogol Bordello, ob njem pa so v bendu še Hrvat, Japonec, Bolgar in dva Američana.

Za Gala Halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Boom Boom Kid /foto: Daigo Oliva - thumbnail

Boom Boom Kid /foto: Daigo Oliva