v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2013 15:55

Children of Bodom v Kinu Šiška

19. novembra se v ljubljanski Kino Šiška po daljšem času vračajo finski ekstremno-metalski boy band Children of Bodom. Virtuozna banda lepotcev se v Slovenijo vrača v okviru turneje Halo of Blood Over Europe, s katero promovirajo svoj najnovejši, že osmi plošček Halo of Blood.

Alexi in druščina so s svojo unikatno mešanico virtuoznosti, melodike in brutalnosti pred dvajset leti prevetrili sceno ekstremnega metala, obudili kult kitarskega heroja in pomagali ustoličiti Finsko na sam prestol metal glasbe (da ne govorimo, da so utrdili tudi mit, da se na Finskem vsak dan rodi svetlolasi otrok s kitaro v roki...), v vsem tem času pa so vedno bolj ali manj uspešno razvijali svoje glasbeno izrazje in ga prilagajali modernemu zvoku kovinarskega podtalja.

Otrokom matilde se bodo na odru pridružil poljski mesarski stroj Decapitated, ki bodo posrkbeli, da bodo lepo uležani vratovi obiskovalcev pod pritiskom težkih ritmov in ostrih kitarskih riffov obnemogli, glave pa kar same popadale po tleh od vsega hudega.
Za začetno ohlajevanje publike na primerno nordijsko temperaturo pa bodo poskrbeli mladi finski metalski up, Medeia.

Začnite trenirati vratne mišice!

Cena vstopnice

25 EUR v predprodaji
28 EUR na dan koncerta

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Children of Bodom - thumbnail

Children of Bodom