v rubriki dogodki:
.. / / / 12.09.2009 21:57

Bernays Propaganda in Hoax Program v Menzi

Skupini Bernays Propaganda in Hoax Program bosta v nedeljo, 13.septembra nastopili v Menzi pri koritu na Metelkovi.

Makedonsko skupino Bernays Propaganda je moč na kratko označili kot plesni newwave/post-punk s privlačnim ženskim vokalom.

Toda naj nas to ne zavede, saj je govora o izrazito politično angažirani skupini, ki svoj navdih črpa v precej različnih skupinah – od Fugazi preko Gossip pa vse tja do Gang of Four. Čvrsto bobnanje podkrepljeno z mastnimi grooverskimi bas linijami tvori osnovo, na kateri poplesujejo funkoidni in razcepljeni kitarski akordi, vse skupaj pa zaobjame zvonki ženski glas, ki se zareže globoko v uho. So bili luciden entuziazem, prekipajoča energija in privlačna atmosfera že omenjeni? Korenine skupine Bernays Propaganda segajo globoko v DIY punkrock sceno, mnoge pa bo še posebej presetilo dejstvo, da skupino sestavljajo kar trije člani dobro uveljavljene trashcore skupine FxPxOx. Skupina se bo v Ljubljani ustavila v okviru svoje druge evropske turneje, na katerem bo promovirala svoj dolgometražni prvenec “Happiness Machines” (Moonlee Records), ki bo jeseni izšel tudi v vinilnem formatu.
Zaplešite, zaploskajte, zapojte, zaigrajte in slavite državljansko nepokorščino, človekove pravice in svoboščine! Bernays Propaganda nas pozivajo na angažiran ples!

Uvodni takti koncerta bodo pripadlo wajdovcem The Hoax Program, ki so nastali iz pepela odličnega hardcore benda Low Punch. Gre torej za preizkušeno ekipo, ki se je z leti spoprijateljila tudi bolj z rokerskimi prijemi, iz česar se je rodila sveža, energična in rockersko obarvana hardcore godba. The Hoax Program združujejo vplive široke palete bendov, od rock'n'roll prijemov The International Noise Conspiracy do pristnega hardcore besa bandov kot so Das Oath in The Smackdown, pri čemer nastaja energična zmešanica, ki vleče vzporednice s skupinami kot Refused, Hot Snakes, Queens of the Stone Age, itd. The Hoax Program so v začetku leta 2008 v samozaložbi izdali svoj prvenec “Lost songs forgotten melodies“.

vstopnina: 5 EUR

Za Moonlee Records

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat