v rubriki dogodki:
.. / / / 18.10.2003

Chilli Fest - horizontal dancing festival

Chilli Fest, ki bo v torek, 21. oktobra med 18.00 in 03.00 v studiu VPK, Kranjčeva 22, Ljubljana. Tokrat bodo za prijetno vzdušje poskrbeli DJ Dojaja, DJ Bizzy, Zeta Reticula, Mario Marolt, Octex in prvič na Chilli Space večeru gost iz tujine Vladislav Delay s projektom LUOMO. Hkrati bo to tudi uradna predstavitev novega, tokrat kar dvojnega CD-ja Chilli Space Vol. 2, katerega bo mogoče kupiti po promocijski ceni.

Kratka predstavitev izvajalcev:

VLADISLAV DELAY
je eden izmed vodilnih skandinavskih umetnikov elektronske glasbe. Na tokratnem Chilli večeru se bo predstavil s projektom LUOMO (Force Tracks). S tem albumom je Vladislav Delay minimal housu vrnil funk, soul in koketiranje z disco glasbo. Skladbe, ki so zgrajene na neskončno majhnih a prepoznavnih variacijah navdušujejo zaradi ritmične subtilnosti in spretnosti, hitrosti disco glasbe, elektronskega ambienta in duba.Ta površinska lahkost, sproščenost in spogledovanje z dubom, soulom in minimal housom vendarle ustvari album z globino. LUOMO z neposnemljivim talentom pokaže novo virtuoznost v housu, z uporabo ženskega vokala, pa daje minimal housu specifični pop vložek. Skratka vroče - hladno, minimalno in funky.

DJ DOJAJA
Za Dojajo je emocija v glasbi kot črna luknja, nabito energetsko polje, ki privabi "body of soul", da se vrti znotraj svojih sfer. Dojajeva udeležba v elektronskih skupinah kot so Absense and Consumer, Recreation, Rotor in Chilli Space, zrcali njegov širok glasbeni pogled in stilistično raznolikost. Skupaj z DJ Bizzy vodita cenjeno dj/produkcijsko hišo Temponauta. Po njunem prvem albumu 155.521.981.589.103, ki je bil izdan pri Tehniki in po predstavitvi nove znamke Temponautika je njun novi album na dobri poti.

DJ BIZZY
definira projekt Temponauta kot nasprotje zgodovine. Če temponautika potuje skozi čas, potem je gravitacija časa ujela zgodovino. Narava časa je kot elektronska glasba, ponavljajoča in erozivna , kakor Bizzyjevi komadi ? zanimiva časovna veriga različnih stilov underground techno glasbe, ki je vedno bolj začinjena s prizvoki stare in nove šole elektronske glasbe, igrane na treh vrtljivih ploščah z FX-em.
Tudi Bizzy je pomembel član elektronskih skupin kot so Absense and Consumer, Recreation, Rotor in Chilli Space.

ZETA RETICULA
je elektro utelešenje enega najbolj produktivnih izvajalcev v Evropi ? DJ Umeka. Njegove izdaje pod projektom Electrix predstavljajo križišče med minimalističnim stilom Basic Channel, Anthony Rotherjevo elektro blaženostjo, "symphotek" in Umekovih norih sintetičnih akordov v produkciji, ki je trda in osttra glasba. Umekove skladbe v okviru projekta Zeta Reticula so robate in dinamične, strastne in agresivne ter frontalne in plahe. Prvi vtis njegove temne ?elektrotek? glasbe je zelo varljiv ? po večkratnem poslušanju spoznamo, da je glasba subtilna, duhovita, odštekana in pred časom.

MARIO MAROLT
skozi svojo bogato glasbeno kariero je Mario Marolt, producent, saksofonist & DJ, igral veliko glasbenih zvrsti (filmaska in gledališka glasba, rock fuzija Miladojka in Indie Rock of Darwa (Abstract Reality, ZDA). Svoj ustvarjalni dom je našel v elektronski glasbi ? bodisi v sodelovanju z live house kollektivom Rotor, DJ Dekky, DJ Eddy the Fish ali s solo projekti pri Ventilatorju. Njegov Chilli Space Ambientalizem je Live z močnim kinematografskim vplivom, kronometričnega in hipnotičnega produciranja zvokov.

OCTEX
znan tudi kot Jernej Marušič z glasbenimi instrumenti in opremo eksperimentira od sredine devetdesetih. Po prvi izdaji pri Elektrotehnika Slavenika in kasneje pri Tehnika 1, je sledil njegov prvi album Idei Lahensa Album Idei Lahesna je bil uvrščen med deset finalistov za nagrado Electronic Music Award, ki jo podeljuje Radio France International. Octexov različen glasbeni okus je mešanica vpliva Detroitske in Berlinske techno glasbe, duba in ambienta z okusom Ljubljanske underground glasbe. Njegove izdaje so tako pri publiki kot pri kritikih naletele na velik odziv, med drugim je dobil priznanje legendarnega Johna Peela pri BBC Radio 1.

Chilli Fest - thumbnail

Chilli Fest