v rubriki dogodki:
.. / / / 08.03.2011 11:33

3. Twestival danes na Ljubljanskem gradu

Pod geslom "Tvitaj, druži se in doniraj!" se bodo v četrtek, 24. marca, v več kot 160 mestih po vsem svetu sočasno odvijali dobrodelni dogodki, ki jih prostovoljno organizirajo uporabniki Twitterja.

Letošnji Twestival bo pri nas potekal na Ljubljanskem gradu, v GoodLife Castle Lounge Clubu, od 19. ure do polnoči. Sredstva, zbrana v okviru ljubljanskega Twestivala, bodo v celoti namenjena Fundaciji Mali vitez za pomoč otrokom, ozdravljenim od raka.

Program tretjega Twestivala

Dogodek bo obarvan glasbeno in humorno, saj bodo nastopili glasbene skupine Tudo, DiscoBalls, Žrebci in The Tide ter stand-up komika Mladen Pahović in Iztok Majhenič. Organizatorji pa imajo v rokavu tudi gosta presenečenja, ki bo zagotovo navdušil.

Kaj je Twestival

Twestival je globalna dobrodelna prireditev uporabnikov Twitterja, ki na isti dan prostovoljno organizirajo dogodke v svojih mestih. Twestival vodi ideja, da lahko družabni mediji prispevajo k ustvarjanju dobrega v družbi.

Z malega dogodka v Londonu, ki so ga pripravili tamkajšnji entuziastični uporabniki Twitterja septembra 2008, je Twestival v zgolj dveh letih prerasel v vsezemljski dogodek. Pri tem ni nikakršnega pravila, kako naj mesta gostijo dogodek. Bistveno je, da ga vodi dobrodelnost, pri čemer naj imajo prednost humanitarne organizacije, za katere lokalni prostovoljci menijo, da potrebujejo več prepoznavnosti v skupnosti.

Od leta 2009 je na Twestivalih sodelovalo več kot 200 mest. Sodelujoči prostovoljci z vsega sveta pa so do sedaj uspeli zbrati že več kot 1,2 milijona dolarjev za 137 različnih dobrodelnih namenov.

Letos zbiramo sredstva za fundacijo Mali Vitez

Slovenski prostovoljci so si za prejemnika letošnje donacije izbrali Fundacijo Mali Vitez, ki pomaga otrokom, ozdravljenim od raka. Donatorska sredstva za Malega viteza se bodo zbirala prek TRR (SI56 0201 4001 8683 716 (NLB d.d.)) in SMS sporočil.

Donirajo lahko uporabniki Si.mobila in Mobitela tako, da pošljejo ključno besedo MALIVITEZ na 1919 in prispevajo 1 EUR Fundaciji Mali vitez. Donacije se bodo zbirale tudi na samem prizorišču Twestivala z nakupom broške Twestival Ljubljana 2011, ki bo hkrati tudi vstopnica na dogodek.

Organizatorji letošnjega ljubljanskega Twestivala se zahvaljujejo vsem, ki bodo donirali Fundaciji Mali vitez, ter Mestni občini Ljubljana, podjetju Fini mediji d.o.o. in Goodlife Lounge Castle Clubu za pomoč pri organizaciji letošnjega dogodka.

V imenu letošnjih organizatorjev – prostovoljcev ljubljanskega Twestivala: Živa Jalovec @alivea in Tomica Šuljić @illegaldrum

-- za Twestival Ljubljana

Živa Jalovec - avatar

Živa Jalovec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 15 člankov.

3. dobrodelni Twestival se bo odvijal 24. marca 2011 od 19h dalje na Ljubljanskem gradu / avtor: @betmenka - thumbnail

3. dobrodelni Twestival se bo odvijal 24. marca 2011 od 19h dalje na Ljubljanskem gradu / avtor: @betmenka