v rubriki dogodki:
.. / / / 15.07.2000

No borders music festival 2000

Glasbeni festival Brez meja 2000, ki se bo dogajal od 13. julija pa do 2. septembra v treh mestih in treh državah bo prinesel ne samo veliko dobre muzike, ampak bo tudi dokazal, da je glasba resnično brezmejna.

Glasbeni festival Brez meja 2000 poskuša predstaviti vrednost glasbe kot oblike kulture in sredstva komunikacije, z željo po plemenitenju človeške duše in spoštovanju do enakosti vseh ter preseganju etničnih, jezikovnih, družbenih in političnih meja.

Festival je mešanica glasbenih izkušenj, ki presegajo kulturne ovire in omejitve; tako glasba kot prizorišča ne poznajo meja. Pri glasbi se pravzaprav sprehajamo od World music do ljudske glasbe, od New age-a, do Jazza, med prizorišči pa od Tarvisia (Trbiža) v Italiji, prek Klagenfurta (Celovca) v Avstriji, do Bleda v Sloveniji.

Festival vam torej ponuja priložnost, da odkrijete različne glasbene zvrsti znotraj enotnega območja, ki ga sestavljajo različne kulture in tradicije, za katere pa lahko rečemo, da imajo globoko zakoreninjeno voljo po sodelovanju in medsebojnemu spoštovanju.

Za No borders music festival:

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.