v rubriki dogodki:
.. / / / 27.02.2003

Concord Dawn 29.3. v SubSubu

V marčevskem Illegalnem gostovanju pod Alpami direktno iz dežele kivijev in Maorov v SubSub prihajajo Concord Dawn. Hardcore metalski kitarist Evan Short (Kiljoy) in jazz bobnajoči Matt Harvey (Matty C) sta se prvič srečala na šoli v Aucklandu, nato pa še na šoli za avdio-inženirje. Skupna ljubezen do drum and bass vibracije je rodila zasedbo, ki nosi ime po planetu iz Vojne zvezd. Njuna - sedaj že desetletna glasbena pot - je bila okronana lansko poletje, ko je izšel njun drug album Disturbance, in s skladbo Morning Light (Please Don't Cry).

"Noro je, da jo predvajajo na lokalnih radijskih postajah," se je na internetnem forumu pridušal rojak naših gostov, ki so jih sčasoma pričeli predvajati tudi njuni zvočni sorodniki kot Grooverider, Klute ali Marcus Intalex. Skladbo so na lanskoletni Winter Music Conference v Miamiju celo izbrali za eno od najboljših. Priznanja dežujejo po zvoku, s katerim sta potrdila, da glabena enako(zvočno)st s sceno ali trendi ni nujen pogoj za uspeh.

Kolikor bežnobobnajoče na udarec ali dva spomnita na Bad Company, njuno vzdušje slika prevaga k temačnosti, skozi katero koketirajo na tehno ali trance spominjajoči sintisajzerji. In če boste za trenutek začutili pomanjkanje basa (t.i. bastinenčna kriza), vas bo v novem valu taisti odnesel, zakrinkan s švigajočimi ritmi.

Fanta nista zgolj lokalni ali scenski zvezdi, temveč produktiven producentski dvojec, njuni remiksi kompozicij ostalih elektroumetnikov sorodnozvočnega odseka pa rado spuščani na dogodkih širom planeta.

Zvezda Concord Dawn bo v SubSubu na illegalnem dogodku zasijala v soboto, 29. marca 2003. Vabljeni na zvok drugega pla... kontinenta!

dr.um
ILLEGAL KRU

Concord Dawn prihajata v SubSub - thumbnail

Concord Dawn prihajata v SubSub