v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2014 12:23

Ljubljanska pivska pot – 3. ljubljanski festival piva

Vino ali pivo? Za mnoge bo v soboto, 14. junija med 13. in 22. uro, odločitev med obiskom Ljubljanske vinske poti ali 3. ljubljanskega festivala piva težka. A odgovor je sila preprost: obiščite oboje.

Festival piva se namreč v marsičem lahko kosa z njegovim, komercialno bolj privlačnim, bratom. Organizatorji vinske poti napovedujejo več kot 50 različnih ponudnikov vina in, če malo špekuliramo, lahko pričakujemo ponudbo več kot 100 različnih vin. Organizatorji festivala piva, ki vsako leto podvoji svoj obisk, obljubljajo tudi več kot 100 različnih piv, ciljajo celo na 150 različnih piv. Vinska pot obljublja prerez slovenske ponudbe vin na enem mestu. Po besedah organizatorjev festivala piva bo to največja ponudba piv v Sloveniji na enem mestu. Ljubitelje vina in ljubitelje piva druži tudi ista skupna lastnost: strast in srčnost do svoje omiljene pijače. Na obeh dogodkih pa bo seveda tudi žur.

Bistvo festivala piva je ljudi prepričati, da »..vsako pivo ni enako«. Zato se bodo na Savski cesti 5, pri Gas Station Pub-u predstavili številni domači ponudniki in distributerji tujih piv ter dobavitelji in domači proizvajalci sestavin, močno zastopana bo tudi domača selekcija pivovarn, ki so v zadnjem letu varile novo slovensko pivovarsko zgodovino: Bevog, The Human Fish Brewery, Pivovarna Pelicon, Carniola in Vizir. Najbolj zanesenjaški pivoljubci pa se bodo v organizaciji Društva ljubiteljev domačega pivovarstva lahko udeležili kratkih tečajev domače proizvodnje piva. Posebej za ta dogodek se bodo točila tudi piva pivovarne To Øl, na voljo bodo Adnansov IPA Innovation, kokosov Mongozo, Ayingerjev doppelbock Celebrator, dimljeno pivo Schlenkerla bramberške pivovarne Mahrs Brau in še marsikaj.

Poročilo z lanskega festivala priča o pestrosti dogodka, vrednega vsakoletnega obiska. Če pa po vseh teh podatkih še vedno kolebate med eno in drugo varianto, je odločitev še vedno enostavna: obiščite oboje. Ob odprtem umu in trezni glavi, ob kulturnem pitju in poznavanju lastnih meja si lahko privoščite podati po obeh poteh: tako po ljubljanski vinski poti kot po Savski cesti. Na obeh se boste imeli lepo in na obeh ne boste ostali žejni.

Pa vstopnine tudi ni.

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

3. ljubljanski festival piva - thumbnail

3. ljubljanski festival piva