v rubriki dogodki:
.. / / / 09.09.2009 12:23

Črna maša na odru Channel Zero

V prvi polovici septembra se nam zopet obeta pravi črno metalski pekel! Desetega septembra se v Ljubljano zopet vračajo portugalski Corpus Christii, ki so v lanskem letu navdušili slovensko občinstvo z dvema koncertoma v Kopru ter Ljubljani.

Jedro skupine že od samega začetka, kateri sega v leto 1998, tvori Nocturnus Horrendus kot glavni avtor vse glasbe in vseh besedil. Skozi leta se skupini tako na odrih, kot studijskih albumih pridružujejo različni veljaki evropske black metal scene. Nenazadnje se kot bobnar skupini pridruži tudi švedski produkcijski genij in bivši bobnar kultne zasedbe Funeral Mist, Tore Stjerna (aka Necromorbus) s katerim skupina posname plošči Tormented Belief ter The Torment Continues, ki sta del trilogije, katero zaključi plošča Rising izdana v letu 2007 v spet novi zasedbi. Ravno ta trilogija izstreli Corpus Christii med elito black metal podzemlja in z zaključkom le te si prislužijo podpis pogodbe z kultno britansko založbo Candlelight Records.
Corpus Christii na krajši turneji po Evropi tokrat spremljajo domači Somrak. Uradni nastanek skupine je zabeležen v letu 2001, a je skupina z resnejšim delovanjem pričela šele leta 2004, ko po številnih menjavah članov naposled le posname svojo prvo uradno izdajo Gathernig At the Ruins. Kasneje se skupina umakne iz odrov in luči javnosti ter v tišini posname prvenec The Abhorred Blessings, kateri izide pri ameriški založbi DTR v letu 2007.
Ljubljanski koncert bosta popestrili še dve skupini in sicer avstrijski Descending Darkness, za katere bo to prvi nastop v tujini sploh, ter domači Naberius. Slednji se lahko pohvalijo kot že dobri znanci slovenskih odrov ter ponosni lastniki nedavno izdanega odličnega prvenca Rebirth of the Blackened Cult, ki je izšel pri nemški založbi Fog of the Apocalypse.

Vsekakor se v ljubljanskem Channel Zeru obeta črna maša katere ne gre zamuditi!

Za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat