v rubriki dogodki:
.. / / / 08.10.2004

Cornflames, Ramonettes in Gdo? v Trbovljah

V trboveljskem Domu svobode bodo v soboto, 9.10., nastopili Cornflames, Ramonettes in Gdo?. Ko so Cornflames leta 2000 izdali prvenec ?...tonight, soon or forever?, so se mediji in organizatorji koncertov takoj zaljubili v njihov talentiran emorock/popnoise ?outfit ?.

Njihov izkušen zvok, ki izhaja iz drvečih kitar in energičnih refrenov, v kombinaciji z izjemnimi besedili, je impresioniral množice poznavalcev v Belgiji in izven. Rezultat tega so nastopi skupine na pomembnejših festivalih, kot so: Pukkelpop, Rock Herk, Ieper Fest, Funtime Festival in drugje. Poleg festivalov so obdelali večino klubov v Belgiji, Franciji, Nizozemski in odre delili tudi s Karate, Elliott, International Noise Conspiracy, Red Animal War, Get Up Kids, Pop Unknown, Jimmy Eat World.

Konec prejšnjega leta je skupina prekinila konstantno koncertiranje in se posvetila snemanju novega albuma, s katerim se sedaj predstavljajo na prvi daljši evropski turneji. Novi album - ?The farewell drive? ? se je izkazal kot izjemno impresivna kolekcija odličnih emocionalnih skladb s poslušljivimi refreni in melodijami, ki jih boste prepevali že po prvem slišanju. Dva glavna vokala sta v letih nastajanja postala prepoznaven znak skupine. Z novim albumom bo skupina definitivno še povečala krog poslušalcev, ki prisegajo na intimna besedila in tipične melanholične občutke.

Skupino bi od tujih imen lahko še najbolj primerjali z Jimmy Eat World, ki smo jih pred nedavnim lahko spremljali tudi med izbranci hiše MTV.

Cornflames so spodoben novodobni hardcore bend, katerih nastop vas bo zagotovo prepričal.

Spremljala pa jih bo še ženska Ramones cover zasedba Ramonettes iz Avstralije in domači politično angažirani ska punkerji Gdo?.

 - thumbnail