v rubriki dogodki:
.. / / / 30.03.2004

Trench Town Rockers Sound System v gala hali

V petek 02.04.2004. se bo v Gala Hali, Metelkova mesto v Ljubljani zgodil že osmi "JAHstifying reggae nIte". Tokrat bomo gostili Trench Town Rockers Sound System iz Srbije.

Tročlanska ekipa, ki jo sestavljajo King Shone, Nemanjah in Raggavuk prihaja iz okolice Beograda.

Začetki njihovega delovanja segajo v čas izpred osmih let, ko je Raggavuk, ustanovitelj in vodilni član Reggae Power organizacije, začel z radijsko oddajo "Požar u Babilonu", ki se še vedno vsako soboto sliši na valovih radia Politika. Leta 1999 je organiziral tedenske reggae večere v beograjskem klubu "Filli". Kasneje je zapustil Reggae Power in se pridružil Trench Town Rockers Sound Systemu, katerega ustanovitelja sta King Shone in Nemanjah. Oba že štiri leta pripravljata radijsko oddajo, imenovano "Do the Reggae", ki je na sporedu vsak petek na valovih radia Pančevo. V osmih letih aktivnega delovanja so si nabirali izkušnje tako doma kot tudi v tujini. Zabeležili so več uspešnih nastopov na "Exit" festivalu v Novem Sadu, kjer so prvo leto širili pozitivne vibracije vseh devet dni, leto kasneje pa naredili uspešen intro pred koncerti velikih reggae zvezd kot sta Horace Andy in Johny Clarke. Tu je tudi madžarski reggae festival "Camp LB27", kjer so ogrevali atmosfero pred nastopom mlade angleške skupine "Ras Ites". Včasih selektorji vrtijo glasbo tudi posamično, tako je King Shone nastopil pred koncertom Gladiators v Ženevi, Raggavuk pa pred pettisočglavo množico na koncertu Lee "Scratch" Perry-a v Beogradu.

Trench Town Rockers so aktivni tudi pri organizaciji neodvisnih dogodkov po klubih v Beogradu. Največji uspeh beležijo z nastopom Positive Airlines in Princa Alle pred dvema letoma v Domu Omladine. Letos pa so za pravoslavno novo leto gostili legendarnega Davida Rodigana v klubu "Akademija".

Dva člana Trench Town Rockers sta nas že obiskala, dogodkov se še spominjamo: Lee "Scratch" Perry after-party v Gala Hali z Raggavukom, King Shone pa nas je zabaval pred prvim nastopom Princa Alle v Ljubljani. Tokrat se nam bo ekipa predstavila v popolni postavi.

Trench Town Rockers so tim dj-ev / glasbenih selektorjev, ki pokrivajo širok spekter reggae glasbe, od rockstedy-a do danes. Nadaljujejo in širijo kulturo jamajškega sound systema. Obiskovalci lahko prvi petek v aprilu pričakujejo strictly concious selection!!!

vstopnina: 1000 sir