v rubriki dogodki:
.. / / / 21.04.2011 10:24

Rock Otočec 2011: prihajajo tudi Guano Apes

Letošnji Rock Otočec bo tudi letos potekal ob reki Krki, kot ponavadi prvi vikend v juliju, natančneje od 1. do 3. julija 2011. Na letošnjem Rock Otočcu bomo slišali tudi Guano Apes, ki bodo v Sloveniji nastopili prvič po 12 letih!

Poleg Guano Apes bomo na letošnjem Rock Otočcu slišali še angleške alternativce The Subways, newyorško ska atrakcijo The Toasters, srbske S.A.R.S in še 5 tujih in preko 30 slovenskih skupin!

The Subways

Mlada angleška alternativna rock skupna The Subways je že s svojim debitantskim albumom leta 2005 dosegla zlato naklado s preko 100.000 prodanimi izvodi. Zaradi izredne odrske energije je zelo hitro postala zelo zaželena.

Njihov hiter vzpon zaznamujejo nastopi na najodmevnejših svetovnih festivalih - če omenimo samo nekatere: Reading, Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury. Na Readingu so zaradi izjemnega odziva občinstva nastopili celo dve leti zaporedoma. Trenutno končujejo najnovejši studijski album, s katerega bo nekaj pesmi možno premierno slišati na Rock Otočcu.

Guano Apes

Guano Apes so se po daljši odrski odsotnosti ponovno združili v prvotno zasedbo, ki jim je prinesla tako velik uspeh. Guano Apes so: Henning Rümenapp, Dennis Poschwatta, Stefan Ude and Sandra Nasič. Guano Apes so redki fenomen nemške zasedbe, ki je uspela na globalni ravni.

Že njihov debitantski album »Proud Like A God« je dosegel platinasto naklado v številnih državah po svetu, skupina pa se je odpravila na obsežno turnejo po Evropi in Ameriki, ki je vsega skupaj trajala intenzivnih 18 mesecev. Iz omenjenega albuma je vredno izpostaviti njihov svetovni hit singel »Open Your Eyes«.

Aprila letos je skupina izdala nov studijski album Bel Air, pri katerem so sodelovali s producentom Jon Schumannom, ki si je že prislužil grammyja za delo z zasedbami Carpark North, Mew in Kent. Svoje stopinje na albumu pa so pustili tudi trojni grammy dobitnik Tom Lord - Alge (sodeloval z U2, Coldplay, Oasis and Pink), Terry Date (Pantera, Soundgarden etc.) in Randy Staub (e.g. Metallica, Nickelback).

Vsi so pripomogli, da osvežena energija skupine zveni bolje kot kdajkoli prej. Za najnovejši single iz albuma »Oh what a night« so posneli tudi videospot, ki si ga je v dobrem mesecu dni ogledalo že preko pol miljona gledalcev na youtubeu. Na najnovejšem albumu je tudi pesem z naslovom »Fire in your Eyes«, ki ponazarja nove in izboljšane Guano Apes – njihova obnovljena energija dobesedno sije iz oči. Nov album bodo predstavili na obširni koncertni turneji, med drugim se bodo ustavili tudi na Rock Otočcu.

The Toasters

Oder Rock Otočca bo zavzela tudi newyorška skupina The Toasters, ki veljajo za ene zmed utemeljiteljev ska glasbe v svetu. So še edini delujoči predstavniki te prve generacije in letos praznujejo 30 let svojega delovanja.

Nastali so leta 1981 na Manhattnu in se z mešanico tradicionalne jamajške ska glasbe, angleškega 2-Tona in punka po jamajških The Skatalites, Bob Marley and The Wailers ter angleških Madness in The Specials v zgodovino zapisali kot ustanovitelji in nosilci 3. vala ska ustvarjalcev.

The Toasters so v svoji neutrudni karieri odigrali preko 5.000 koncertov in se uvrstili med 20 največjih svetovnih imen, ki so nastopili v kultnem newyorškem klubu CBGB.

... in še 5 tujih in preko 30 domačih

Nastopilo bo še 5 tujih in preko 30 slovenskih skupin. Izmed glasbenikov iz bližnjih držav želimo izpostaviti srbsko družbeno angažirano skupino S.A.R.S., trenutno najbolj zaželjeno glasbeno skupino na področju bivše Jugoslavije, ki je s svojo glasbeno mešanico od rocka do reggaeja očarala že tudi slovensko občinstvo.

Vse to, na Rock Otočcu 2011, od 1. do 3. julija!

-- za Rock Otočec

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Na Rock Otočec 2011 prihajajo tudi Guano Apes - thumbnail

Na Rock Otočec 2011 prihajajo tudi Guano Apes