v rubriki dogodki:
.. / / / 03.12.2003

Deep Purple v Hali Tivoli

V petek, 5. decembra se v Hali Tivoli obeta vroč zimski večer. Nastopili bodo Deep Purple, ena najbolj znanih in vplivnih zasedb v zgodovini rock glasbe. Njihovi refreni in kitarski rifi so zaznamovali mladost marsikatere generacije.

Združili so se leta 1968 in skupaj s skupinami Led Zeppelin in Black Sabbath utemeljili glasbeno gibanje hard rock. V svoji zgodovini se je postava skupine večkrat zamenjala, vendar je zasedba Deep Purple v svoje vrste vedno znova privabila zveneča imena rock scene, ki so nadaljevala neverjetni ustvarjalni proces skupine.

V sedemdesetih so se v glasbeno zgodovino zapisali z uspešnicami, kot so Child in time, Smoke on the Water, Black knight in drugimi.

Skozi leta so ustvarili sebi lasten zvok, ki so ga skozi glasbeno zgodovino poskušale posnemati mnoge skupine. Njihovi albumi so se prodali v skupni nakladi preko 100 milijonov. Skupina je nastopala po odrih celega sveta. Poleg evropskih odrov so jih videli igrati tudi v severni in južni Ameriki, Avstraliji, južni Afriki, na Japonskem... Sedaj prihajajo v Ljubljano.

Skupina je letos izdala svoj novi album z naslovom Bananas. Njihov nov izdelek potrjuje dejstvo, da nekatere stvaritve ne sledijo hitrim vrtljajem sveta, temveč lastni poti. Najnovejši studijski izdelek, ki ga bodo predstavili tudi na ljubljanskem koncertu, dokazuje njihovo neverjetno željo po igranju in nastopanju. Poslušalcem prinaša tipični škrlatni zvok. Prisotne so tako balade, kot ostrejše rockovske pesmi. Za prvi single so člani skupine izbrali čustveno balado Haunted. Pri nastajanju te pesmi so sodelovali producent Michael Bradford, pevka Bert Hart in godalni kvartet dirigenta Paula Buckmastra. Skupini se je pri snemanju albuma Bananas pridružil novi klaviaturist Don Airey, znan po sodelovanju z Ozzyjem Osbournom in skupino Rainbow.

Postava: Ian Gillian (vokal), Roger Glover (bas kitara), Ian Paice (bobni), Steve Morse (kitare) in Don Airey (klaviature).

Predprodaja vstopnic: LJUBLJANA : BOF BTC City, pasaža Maximarketa, avtobusna postaja, trgovine Big Bang BTC, Big Bang Čopova, Big Bang Rudnik.

Trgovine Big Bang v Mariboru, Murski Soboti, Ptuju, Celju, Velenju, Škofji Loki, Jesenicah, Kranju, Kopru, Idriji in Novem Mestu.

Zoso Nova Gorica in Ekopool Celje.

Preko interneta:
koncerti.bigbang.si
www.koncerti.net

Pre

Deep Purple - Bananas Tour - thumbnail

Deep Purple - Bananas Tour