v rubriki dogodki:
.. / / / 07.04.2009 02:23

Majke ponovno v Ljubljani

V ljubljanski Cvetličarni se nam v četrtek, 9. aprila ponovno obetajo Majke z Goranom Baretom na čelu. Tokrat bo skupina nastopila v »izštekani« različici, saj predstavljajo tudi svojo novo ploščo »Majke – Unplugged«.

Na plošči je kar 21 skladb, med njimi ˝Vrijeme je da se krene˝, ˝Mene ne zanima˝, ˝A ti još plačeš˝, ˝Budi ponosan˝ in druge, ki jih bomo zagotovo slišali tudi v Cvetličarni. V okviru Limited Edition koncertov boste lahko priča izvrstnemu garažnemu zvoku in vokalu karizmatičnega frontmana Bareta. Gre za posebno koncertno izvedbo z akustičnimi inštrumenti, ki vrača garažnemu zvoku primarni rock in bluesovski pridih!

Skupino sta leta 1984 ustanovila pevec Goran Bare in basist Nedjeljko Ivković –Kilmister, kasneje so se jima pridružili še kitarist Ivica Duspara, bobnar Željko Mikulić – Korozija, ter solo kitarist Marin Pokrovac. Prvi demo posnetek pesmi ˝Iz sve snage˝ so predvajali na zagrebškem radiu 101 in v tem času so tudi začeli nastopati po zagrebških in beograjskih klubih. Na enem izmed nastopov v zagrebškem Lapidariju so spoznali založnika Zdenka Franjića in v dveh dnevih posneli 14 pesmi. Te so bile izdane na njihovem t.i. nultem albumu, ki so ga tako kritiki kot tudi publika odlično sprejeli.

Nastopi so se vrstili, eden izmed najpomembnejših pa je bil nastop, oz. zmaga na ljubljanskem festivalu ˝Novi rock˝. Leta 1990 so pod okriljem založbe Search & Enjoy izdali LP z naslovom ˝Razum i bezumlje˝, ki je bil med kritiki dobro sprejet. Bare se je istočasno ukvarjal s solo projektom, imenovanim Hali Gali Halid, ki je bil parodija na pevca Halida Bešlića in Halida Muslimovića, ter izdal album z naslovom ˝Vo-zdra˝. Kmalu zatem so se člani Majk zaradi vojne za nekaj časa razšli.

Leta 1992 so se ponovno zbrali v novi postavi, leto kasneje pa so pod okriljem založbe T.R.I.P. (današnja Croatia Records) izdali svoj drugi uspešen album z naslovom ˝Razdor˝. Za prvo pesem s te plošče ˝Krvarim od dosade˝ so posneli tudi videospot.

Kljub številnim nastopom so leta 1994 uspeli posneti album ˝Milost˝, za katerega je večino besedil napisal Bare. Leta 1996 so posneli album z naslovom ˝Vrijeme je da se krene˝. Po več kot desetletnem pojavljanju na sceni se je založba Jabukaton leta 1997 odločila, da izda njihov live album z naslovom ˝Život, uživo˝, ki so ga posneli v mali dvorani zagrebškega Doma sportova.

Svoj naslednji album ˝Put do srca sunca˝ so snemali v Ljubljani, izšel pa je leta 1998. Igrali so vse do leta 2002, ko so na festivalu Zagreb gori odigrali enega izmed svojih zadnjih koncertov.

Bare je nadaljeval s solo kariero in s spremljevalno skupino Plaćenici leta 2001 izdal uspešen album z naslovom ˝Izgubljen i nađen˝, leta 2003 pa mu je sledil še album ˝7˝. V svoj tretji solo album, ki je izšel leta 2006, je Bare vložil svoje srce ter ga zato tudi poimenoval ˝Srce˝. Po naključju sta se konec leta Bare in Zoran ponovno našla in po nekaj srečanjih sta se odločila za ponovno obuditev skupine. Z velikim veseljem so se jima pridružili še basist Kilmister, kitarista Kruno in Zoran, ter na bobnih Alan Tibljaš. Aprila leta 2008 pa je skupina posnela koncert v Tvornici v Zagrebu, iz materiala pa je nastal dvojni cd izdelek – »Majke Unplugged«.

Vstopnina:
22 € - predprodaja
25 € - na dan koncerta

Za Majke

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Majke /vir: www.myspace.com/rockmajke - thumbnail

Majke /vir: www.myspace.com/rockmajke