v rubriki dogodki:
.. / / / 01.11.2001

Darkest Hour in Downcore

Prostori mladinskega centra v Postojni bodo v nedeljo 11. 11. gostili skupini Darkest Hour in Downcore. Darkest Hour (Washington D.C., ZDA) prihajajo k nam v okviru svoje obsežne europske turneje Where Heroes Go To Die.

Darkest Hour nastanejo leta 1995, ko kot nadobudni mladci preigravajo takrat popularni zmetalizirani hardcore v stilu Cast Iron Hike ali Damnation AD.

Z leti njihov zvok dozoreva in po dveh Ep-ijih poleti leta 1999 dosežejo današnjo podobo in pozimi istega leta posnamejo svoj prvi celovečerni album The Mark of the Judas. Z novim albumom So Sedated, so Secure za Victory Records se njihova preobrazba zaključi, posneli so namreč album, ki je se najbolj podoben izdelkom bendov kot so Carcass, At the Gates, Entombed, In Flames ali Dismember (

Dawncore (Budimpešta, Madžarska) začnejo kot klasičen HC v stilu Cro-Mags, vendar ni trajalo dolgo, preden so spremenili svoj zvok v nori, nabijaški death, kot ga igrajo danes. Dawncore so štirica, katero strast do glasbe, skupaj z njihovimi odličnimi komadi in njihovo vero v iskrenost, individualnost in čast (temu pravijo rock'n'roll) naredi za več kot le ogleda vreden bend.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Darkest Hour - thumbnail

Darkest Hour