v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2004

David Morales prihaja v Celje

David Morales, vodilni izvajalec plesne elektronske glasbe na svetu, prihaja iz ulic Brooklyna (New York, ZDA). Prav to okolje je dalo pečat njegovemu nastopanju v živo, kaže pa se tudi v njegovi unikatni produkciji. V celjski hali Golovec se bo pred več tisoč obiskovalci predstavil s svojim legendarnim 5 urnim nastopom, 13. februarja 2004. Kot Grammy nagrajenec, DJ, remikser, producent in solastnik najpomembnejše založbe plesne glasbe na svetu Def Mix Productions, David Morales postavlja trende elektronske glasbe.

V začetkih MTVja je bila njegova založba Def Mix uradni zastopnik glasbe za redno tedensko oddajo s plesno glasbo "The Grind", on sam kot DJ pa gost oddaj. Z MTVjem je Morales sodeloval tudi v naprej, saj je kasneje nastopil na največjih masovnih plesnih prireditvah MTVja na Ibizi (2000 in 2001). Prav tako je bil gost na premierih oddaj o plesni glasbi na televizijah kot so MuchMusic, BBC, Black Entertainment Television in na mnogo drugih po vsem svetu.

Leta 2001 se je na svetu poslušal Moralesov plesni hit ?Needin´ U?, ki je ostal na vodilnih glasbenih lestvicah skozi celo poletje. Davidovo redno nočno radijsko oddajo ?Live from New York City? spremlja cela ZDA, Velika Britanija, Italija in velik del ostale Evrope, saj jo prenašajo poleg Galaxy Network (NY) tudi na več ostalih evropskih radio gigantih kot so Radio Italian Network in drugi. Redno pa se pojavlja tudi po vseh svetovnih časopisih kot so Vibe, ID, Wallpaper, Vogue, GQ, Italian Vogue in angleški Vogue če jih omenimo samo nekaj.

Kot producent in remikser je Morales sodeloval z več svetovnimi pop zvezdami kot so Mariah Carey, Backstreet Boys, Enrique Iglesias, Eric Clapton, Seal, Janet Jackson, Tina Turner, Jamiroquai, Luther Vandross, Whitney Houston, Spice Girls in Toni Braxton. Prav tako je naredil več remiksov za druge izvajalce plesne elektronske glasbe kot so Frankie Knuckles, Satoshi Tomiie, Hector Romero and Bobby D? Ambrosio, Basement Jaxx, Photek in Sasha.

Leta 1996 je bil David Morales prvič nominiran za Grammy nagrado (?ameriški oskarji? na glasbenem področju) v kategoriji ?Producent leta". Naslednje leto prejme še eno nominacijo za remiks Mariah Careyeve pesmi, leta 1998 pa mu je končno uspelo osvojiti Grammya, in sicer v kategoriji ?Remikser leta?. Morales je bil večkrat nominiran tudi za MTV nagrade, ki jih je do leta 2003 prejel več v različnih kategorijah.

Do leta 2003 je gostoval na vseh kontinentih sveta. Njegovi nepozabni, večurni nastopi so dali svoj pečat v vseh najpomembnejših svetovnih klubih, kjer je DM vedno navdušil čisto vse, tudi nepoznavalce elektronske glasbe. Poleg nenehnim nastopanjem pa je DM v tem času naredil tudi veliko svoje house glasbe, ki se je vedno uvrščala med svetovne house hite ter več albumov s plesno elektronsko glasbo. Letos Morales pripravlja nov plesni hit, ki ga bo predstavil na svojem rednem, sedaj že legendarnem nastopu, na raju plesne elektronske glasbe, Ibizi.

David Morales se bo v celjski hali Golovec pred več tisoč obiskovalci predstavil s svojim legendarnim 5 urnim nastopom, 13. februarja 2004.

Za dodatno popestritev programa bodo poskrbeli...
- Plesni ognjeni nastop
- Ples senc
- urejanje pricesk v živo - ZORAN HAIR TEAM
- poslikava telesa v živo ? BOZENA

Pridete?

Starlight

David Morales - thumbnail

David Morales