v rubriki dogodki:
.. / / / 03.11.2003

Supernova bodo ploščo Somnium promovirali v Ortu

V četrtek, 6. novembra, bodo blejski rockerji Supernova v Ortu klubu v Ljubljani predstavili svojo drugo ploščo Somnium, ki je izšla pri založbi Nika. Skupino mnogi primerjajo s Siddharto, nekateri z Los Ventilos, fantje pa se trudijo poslušalce prepričati z lastnim glasbenim izrazom.

Skupina je v času dveh let od izdaje prve plošče Ujemi me zamenjala bobnarja, basista in klaviaturista, prišla pod okrilje nove založbe in si za producenta izbrala Boštjana Grabnarja. Vse to se dobro čuti na plošči, saj je glasba od nekoliko tršega popa prešla v precej divji, neobrzdan in energičen rock.

Med poslušalce udarnejše slovenske glasbe se je že zasidrala njihova prva uspešnica Kolaps, ki je bila na Videospotnicah celo pred Siddharto, priljubljeni so tudi v oddaji Non Stop Music na Kanalu A, kmalu pa lahko pričakujemo nov popolni napad na slovenske televizijske in radijske oddaje.

Ekipa ŽVPL si jih bo pred tem temeljito ogledala na promocijskem koncertu v Ortu, vi ta čas lahko obiščete njihovo spletno stran www.supernova.s5.net, če pa imate priložnost, si jih seveda oglejte v živo!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Supernova - thumbnail

Supernova