v rubriki dogodki:
.. / / / 15.05.2003

Derozer v Ortu

V Orto Klubu se v torek 20. 5 zglasijo italjanski Derozer. Bend prihaja iz Vicenze in igra skupaj od leta 1991. V tem času so izdali 4 albume, cel kup 7 inčev in sodelovali na številnih kompilacijah po celem svetu.

Njihova glasba nastaja pod vplivom bendov kot so Ramones, Screechin Weasel in Bad Religion, pa tudi zgodnjih angleških punkerjev, vse to pa je vodeno z italijanskim čutom, ki je prisoten pri domala vseh italijanskih punk bendih. Posledica je hiter, energičen, pa vendar melodičen punk, s katerim Derozer navdušujejo tako domače kot tudi fene izven meja Italije. Dokat zato je tudi to, da so v pol leta, samo v Italiji, prodali kar 6000 izvodov zadnjega albuma Chiusi Dentro, kar za nemainstreamovske glasbene vode, ni kar tako. Njihov videospot za komad Cielo Nero pa se vrti po vseh pomembnih glasbenih postajah v Italiji.

Kmalu se napoveduje tudi njihiv novi album, ki bo nosil naslov Live in Studio. Na albumo bo 22 komadov, ki bodo sicer posneti v studiu, kot to pove sam naslov albume, vendar brez nasnemavanj, dodatnih efektov in drugih dodatnih obdelav. Stem hočejo Derozer pokazati resnično, surovo moč punk rocka.

Trenutna postava benda:


Seby (guitar and vocal)


Mendez (bass guitar)


Spasio (drum and backing vocal)

www.madbutcher.de

www.derozer.com

www.derozer.it

www.derotten.it

www.derozerfanclub.com

2TONEBINAS