v rubriki dogodki:
.. / / / 27.06.2002

Parada ponosa 2002 Ljubljana

V soboto 6. julija se bo v Ljubljani dogodila Parada ponosa 2002 - pohod za strpnost. Gre v prvi vrsti za to, da vesoljni Sloveniji pokažemo, da je nestrpnost (v prvi vrsti homofobija) out in strpnost in. To bo prva takšna prireditev v Sloveniji, želimo pa si, da bi prerasla v nekakšen zaščitni znak Ljubljane in sčasoma privabila tudi množice obiskovalcev iz tujine, tako, kot je za tovrstne festivale značilno tudi po drugih evropskih prestolnicah.

Združili bomo torej nedvoumno politično sporočilo in se ob tem zabavali. Pri tem bo pomagala kompozicija tovarnjakov (opremljena z DJ - ji), ki nas bo spremljala po kroženju skozi Ljubljano. Častna pokroviteljice Pride-a 2002 Ljubljana je ljubljanska županja Viktorija Potočnik. Poglejmo si kratek program prireditve.

Pohod krene z Metelkove ulice ob 12. uri in potuje po ulicah: Maistrova, Rozmanova, Ilirska, Komenskega, Tavčarjeva, Miklošičeva, Dalmatinova, Slovenska, Kongresni trg, Wolfova in predvidoma pride na Tromostovje in Prešernov trg do 13. ure. V paradi bo kompozicija šestih tovornjakov z glasbo in transparenti in priblizno 1000 udelezencev, pricakujemo pa vec tisoc gledalcev in velikomedijsko odmevnost same prireditve. Vse ceste, kjer bo potovala parada bodo v času le-te seveda zaprte.

od 13. do 14. ure manifestacija na Prešernovem trgu, zvrstijo se govori županje in varuha človekovih pravic ter izrazi podpore drugih nevladnih organizacij. Sledi glasba, show.

ob 14. uri se pohod nadaljuje po Wolfovi, mimo Kongresnega trga na Slovensko, po Dalmatinovi, Miklošičevi, Pražakovi, Slomškovi in se ustavi na Metelkovi ulici.

od 15. - 19. ure pocitek, piknik, druzenje, glasba, športne igre, skeči, predvidena je pena, igre
v blatu, bazencek in podobno.

od 19. - 22. ure koncert in show znanih in manj znanih izvajalcev kulturno zabavnega programa.

od 22. ure dalje naprej klubska scena.

Hkrati bo od 29. 6. do 8. 7. potekal mednarodni delovni tabor,kjer bodo prostovoljci iz tujine pripravljali dekoracijo in promocijo pokroviteljev za parado. Pridruži se paradi in pokaži, da ti ni vseeno!

Parada ponosa - thumbnail

Parada ponosa