v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2009 01:28

Hammerfall, Sabaton in Bloodbound na Štuku

V torek, 7. aprila, bo mariborski Štuk obiskala trojica z metalskim predznakom in sicer Hammerfall, Sabaton in Bloodbound.

Goteborški kotel, ki je izoblikoval in dal življenje mnogoterim bendom, kot so In Flames, Soilwork, Dark Tranquility, At the Gates in drugim, nam ponuja preverjeno hišno specialiteto imenovano Hammerfall, kot prilogo pa še rojake Sabaton !

Tako imenovani "pionirji modernega heavy metala iz osemdesetih", nam bodo v okviru dvomesečne turneje po evropi postregli s predstavitvijo nove tlačene enote "No Sacrifice, No Victory", že desete po vrsti, ki bo izšla pri založbi Nuclear Blast. Bend prav tako obljublja venček starih hitov kot so: Glory to the Brave, Heeding the Call, I Want Out, Renegade, Always Will Be, Hearts on Fire, Blood Bound, Natural High. Med drugimi je bend s svojimi številčnimi menjavami v postavi gostil člane
skupin In Flames in Dark Tranquility. Manjkalo nebo hitrih ritmov s svetlobno hitrimi kitarskimi soloti in uhoparajočih vokalov iz višav vajenih nežnejših glasilk! Definitivno neposredni heavy metal "šus" v žilo za vse prave 80`s fane, kot da bi vas zadelo kladivo v glavo!

Švedi Sabaton, prav tako spadajo med heavy/power metal bende, ki so pustili določen pečat na sceni. Pod reference si lahko zapišejo nominacijo za prestižno glasbeno nagrado Grammy. Bend je po nastanku leta 1999 hitro vzbudil zanimanje nekaterih založb. Njihova z energijo nabita glasba črpa besedila iz zgodovinskih vojn in bitk. Horns up in naj bo tokrat bojno polje pod odrom!

Za Štuk

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

foto: Hammerfall /vir: www.myspace.com/hammerfall - thumbnail

foto: Hammerfall /vir: www.myspace.com/hammerfall