v rubriki dogodki:
.. / / / 06.06.2013 15:05

Cross-over koncert Maksima Mrvice

V Sloveniji bo 14.6. ponovno nastopil Maksim Mrvica, vendar se mu bo tokrat na odru pridružil še Simfonični orkester RTV Slovenija.

Po uspešnih nastopih v Aziji, se bo glasbeni virtuoz Maksim Mrvica ponovno ustavil pri nas. Kdor si je že ogledal katerega od njegovih nastopov ve, da so ekstravagantni in z njimi popolnoma očara in začara publiko.

Klasično glasbo mu je z združevanjem popularne glasbe uspelo približati mlajši publiki. Ni ga strah ustvariti atmosfere z videoplatni, laserji in osvetljavo.

S svojim prvencem The Piano Player je presegel pričakovanja in dvignil veliko zanimanja po svetu. Na svoji glasbeni poti je izdal še 7 albumov, Gestures, Variations part I&II, A New World, Electrik, Pure in Appassionata, zadnjega The Movies leta 2012.

Album The Movies bo predstavil tudi na koncertu v Ljubljani.

V Šibeniku rojeni Maksim Mrvica je s klavirjem povezan že od 9 leta starosti. Po 5 letih izobraževanja na Glasbeni akademiji v Zagrebu se je 1 leto izpopolnjeval na Konzervatoriju Franza Liszta v Budimpešti. Takrat je osvojil tudi svojo prvo nagrado. Svoje glasbeno izobraževanje je nadaljeval v Parizu.

Nastopal je že skoraj po vsem svetu, med drugim tudi na Japonskem, Kitajskem, v Koreji, Tajvanu in Hong Kongu.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Maksim Mrvica - thumbnail

Maksim Mrvica