v rubriki dogodki:
.. / / / 17.10.2002

DJ Seamus Haji v SubSubu

V četrtek 31.10, na predvečer Dneva mrtvih (po anglosaksonsko Halloween), bo v ljubljanskem SubSubu na Halloween nightu gostoval Seamus Haji, britanski didžej in producent. Svojo karierko kot DJ je lansiral v sredini osemdesetih, ko se je vrtela mesanica zgodnjega house-a, soula, funka in hip-hopa, in sicer po partijih v Londonu in okolici.

Od 1994 do 1997 je bil rezident v klubu Satellite, vmes pa redno gostoval po klubih kot so Ministry Of Sound, Garage City, Release the Pressure, Hard Times & Back to Basics. Sicer je Seamus dobro desetletje delal tudi po trgovinah s ploscami, kar mu je kasneje prineslo sluzbovanje pri priznanih house zalozbah Slip 'N' Slide in Defected.

Kot A&R manager je podpisal pogodbe za vrsto svetovnih uspesnic, vmes pa je se nasel cas za pisanje za glasbene casopise (Touch, Echoes, Muzik) in DJ-anje na radiu (Radio 1, Kiss 100, MOS Radio...). Od konca lanskega leta pa se posveca samo DJ-anju in lastni produkciji. Ustvarja pod imeni Big Bang Theory (BBT), Mekkah in 11th Dimension, njegove plosce pa podpirajo superzvezdniski Dji tipa Danny Rampling, Pete Tong, Judge Jules in Seb Fontaine.

Eden najvecjih Seamusovih hitov, God's Child pod imenom BBT, je izsel na trenutno eni najboljsih house zalozb Defected in se uvrstil visoko na britansko nacionalno pop lestvico. Pri nas ga je na svoj prvi mix CD (House Spectrum Vol.01) uvrstil DJ Aleksij.

Info: www.seamushaji.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Seamus Haji - thumbnail

Seamus Haji