v rubriki dogodki:
.. / / / 18.12.2001

Jinxi v Hound dogu

V sredo, 19. decembra bo Ljubljana drugič letos gostila priljubljeno hrvaško funky zasedbo, ki slovi po svoji pozitivni nastrojenosti in glasbeni inovativnosti. Tokrat se srečamo v Šiški, natančneje v klubu Hound Dog. Če vam še ni jasno ... govorimo o Jinx-ih.

Promocija zadnjega albuma Avantura počinje je pri nas stekla septembra, ko smo se poslavljali od vsem nam ljubega poletja v že rahlo ohlajenih Plečnikovih Križankah. Problem se pojavi, ko publika želi slišati Jinxe tudi, ko je minus 10 pod ničlo, in ko v Križankah tla pokrije led.

Kam? V klub, kjer je življenjskega prostora za "komaj" 500 ljudi, bognedaj, da bi kdo prižgal cigareto ali pomigal z ritjo, ter tako ogrozil obstanek drugih obiskovalcev. Pozimi je usoda žurerskega nomadskega življenja v Ljubljani pač taka, da je eksistenca na gigu po "klubih" zreducirana na pičlih 30 (plus/minus) kvadratnih centimetrov, ki že iz fatalnega principa preprečujejo veseljačenje ob uho prijetnih melodijah. Pa naj še kdo reče, da je mestna publika hladna.

Jinxe vseeno veselo pričakujemo v klubu Hound dog v sredo, 19. decembra tam nekje po 21 uri. Vstopnice si zagotovite kakšno uro prej, da ob 22h ne boste ostali pred vrati, kajti žur zagotov bo - seveda ne za vse. Če bo Vika dala, jih bomo čez par desetletij pričakali v obnovljenem Kinu Šiška, kamor prijazno taco molijo in žgečkajo tudi plakati Novega novega rocka.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Jinx - thumbnail

Jinx